WDF/BDO

NDB Ranking- en selectiewildcards voor Zuiderduin Masters 2013

ndb_zuiderduin_01De Nederlandse Darts Bond beschikt ook dit jaar weer over twee wildcards voor het herentoernooi van de Zuiderduin Masters 2013. Het toernooi zal van 6 tot en met 8 december gehouden worden in  hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee. In een eerder verschenen persbericht van de Nederlandse Darts Bond  was al te lezen op welke wijze Nederlandse herenspelers in aanmerking konden komen voor deze wildcards. Zo zal op zondag 15 september, tijdens de NDB Ranking ‘Open Midden Nederland’, de eerste wildcard uitgereikt worden aan de speler die na dit toernooi als hoogst geplaatste heer op de NDB Ranking staat. Mocht de situatie zich voordoen dat deze speler zich al geplaatst heeft voor de Zuiderduin Masters 2013 dan zal de wildcard verschuiven naar de eerstvolgende op de NDB Ranking, enzovoorts.

De tweede wildcard van de NDB, tevens de allerlaatste wildcard van de Zuiderduin Masters, zal op vrijdagavond 25 oktober door een Nederlandse selectiespeler verdiend worden. Op een nog nader te bepalen locatie in het midden van het land zullen de resterende spelers van de herenselectie, die nog niet geplaatst zijn voor het enige ‘major’ televisietoernooi van Nederland, het tegen elkaar op gaan nemen. Vorig jaar waren het de Fries Rick Hofstra en Remco van Eijden uit Noord-Holland die dankzij deze wildcards het Zuiderduin podium mochten betreden. Beiden hebben prima gepresteerd met een kwartfinaleplaats! De NDB is de organisatie van de Zuiderduin Masters ontzettend dankbaar voor de twee beschikbaar gestelde wildcards. Hiervoor wordt de NDB, dus de Nederlandse dartssport, in de gelegenheid gesteld de ontwikkeling van ‘amateur’ naar topdarter via de NDB Ranking en selectie een nog betere invulling te geven.
De kaartverkoop voor de Zuiderduin Masters is inmiddels gestart. Ook zijn er voor dit toernooi aantrekkelijke hotelarrangementen beschikbaar. Op dit toernooi kunt u de 24 beste heren, 6 beste dames en 6 beste jeugdspelers uit de nationale en internationale dartscircuit in actie zien. Informatie over tickets, passe partouts en hotelboekingen kunt u vinden op: www.zuiderduinmasters.nl

error: © Prodarts Europe - the Netherlands