WDF/BDO

Mogelijk deelnemersveld Zuiderduin Masters 2012 krijgt vorm

Meedoen aan de Zuiderduin Masters, die dit jaar start op vrijdag 7 december en duurt tot en met zondag 9 december, wordt deels bepaald door de positie op de Zuiderduin Masters ranking. Via deze ranking plaatsen 16 spelers zich direct voor deelname, voor de 8 overige plaatsen zijn er andere mogelijkheden. Via het internationale darts toernooi, het MariFlex Open plaats de winnaar van het herensingle toernooi zich. Dit jaar won “Wolfie” Martin Adams dit toernooi en is daarmee de eerste speler die al bekend is voor de deelnemerslijst van 2012.

Ook wordt er in Nederland een speciaal toernooiencircuit gespeeld georganiseerd door de lidorganisaties van de Nederlandse Darts Bond (NDB), de Champions League of Darts (CLoD). De regionale winnaars plaatsen zich voor een eindtoernooi waarvan de winnaar een startbewijs ontvangt voor deelname aan de Zuiderduin Masters.

Daarnaast heeft de NDB van de organisatoren van de Zuiderduin Masters de beschikking gekregen over twee wildcards. De NDB deelt deze wildcards uit aan een speler van de Nederlandse selectie en de beste speler op de nationale ranking op een door de NDB gestelde peildatum. De organisatie zelf beschikt over 4 wildcards om uit te geven aan spelers waarvan zij denken een startbewijs te hebben verdiend op basis van hun prestaties dit seizoen.

De Zuiderduin Masters ranking  wordt gevormd door 16 toernooien en met nog twee toernooien te gaan ( Open België op 3 tot en met 5 augustus en het Antwerpen Open op 15 en 16 september ) wordt er al een aardig beeld gevormd welke spelers we in december in Egmond aan Zee kunnen verwachten.

Voor zes Nederlandse darters is de kans groot zich te plaatsen. Onder deze spelers de regerend Lakeside World Professional Darts Champion, Christian Kist en halve finalist Lakeside Wesley Harms. Ook jeugdkampioen van editie 2012, Jimmy Hendriks uit Castricum, die dit jaar de stap naar  het seniorencircuit heeft gemaakt, staat op een goede plek om zich te plaatsen.

Onder de namen van buitenlandse spelers zien we dartsiconen Tony O’Shea, Darryl Fitton en Ross Montgomery staan en het Belgisch dartstalent Geert De Vos, die in de afgelopen twee jaar een enorme sprong richting de wereldtop heeft gemaakt.

Klinkende namen dus die voor Zuiderduin Masters editie 2012 een goede tot zeer goede kans maken. Zuiderduin Masters 2012 zal wederom weer een zeer boeiend toernooi worden met drie dagen darts van de bovenste plank.

Naast de 24 heren wordt er in dit weekeinde ook een Zuiderduin Masters damestoernooi gehouden waaraan zes dames zullen deelnemen. Twee dames plaatsen zich direct via de Zuiderduin Masters ranking, 1 dame komt voort uit de CLoD en Deta Hedman, winnares van het MariFlex Open 2012 dames singles weet zich al geplaatst. Twee plaatsen worden ingevuld door het uitgeven van wildcards door de organisatie.

Nieuw dit jaar is het Zuiderduin Masters Youth 2012 toernooi waaraan zes jeugdspelers gaan deelnemen. Hiervan is al 1 naam bekend, Quin Wester. Hij won in maart het jongenstoernooi van het MariFlex Open en won daarmee ook een startbewijs voor het eerste internationale jeugdtoernooi. De tweede deelnemer plaatst zich via het CLoD juniorentoernooi en de overige 4 plaatsen worden door de organisatie in samenspraak met de NDB uitgegeven.

Inmiddels is de kaartverkoop opgang gekomen en zijn er ook dit jaar weer zeer aantrekkelijke hotelarrangementen te bestellen. Voorkom teleurstelling en bestel of reserveer op tijd want vol is vol.

Meer weten over de mogelijke deelnemers, tarieven voor kaarten of hotelarrangementen, surf dan naar www.zuiderduinmasters.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands