OVERIG NIEUWS

Michel van der Horst onderstreept zijn talent

mvdhorst_02Tijdens de negende speelavond van de Oranjebar  Super Ranking  was het deze keer heerlijk genieten voor de liefhebbers van maximum scores en hoge finishes. De spelers die hierin het grootste aandeel hadden waren Braulio Roncero met 10x 180 en Michel van der Horst met 7×180. Voor de laatste vormden hoge finishes deze avond ook geen probleem de man uit Deventer, Michel van der Horst  gooide maar liefst vier 100+ finishes uit. Zoals gewoonlijk werd  begonnen met een groepsfase waarbij deze week Erik van Engeland, Djuni Ruiters, Oswin Streden, Braulio Roncero, Arno Louwers, Anneke Kuijten, Hermie van Orsouw en Michel van der Horst als sterkste overbleven voor de kwartfinales.

In de kwartfinales bleken Hermie, Michel en Braulio vanavond veel te sterk voor hun tegenstanders zodat de enige echt spannende wedstrijd die tussen Oswin en Anneke was. Jammer genoeg voor de Brabantse wilden de dubbels niet vallen en kwam Oswin met de schrik vrij dankzij het sneller vinden van de  dubbels.

De halve finales betekende echter het eindstation voor Oswin die nog wel een leg wist te pakken in zijn wedstrijd tegen Michel van der Horst maar dat was dan het maximale tegen een speler in vorm. De ander halve finale was een “Osser” onderonsje. Hermie van Orsouw moest het opnemen tegen een ontketende Braulio Roncero. Maar ondanks  4x 180 wist Braulio de wedstrijd niet te winnen en zag zijn jonge plaatsgenoot doorstromen naar de finale.

In de finale betaalde Hermie echter de tol voor zijn inspanning tegen Braulio. Zijn tegenstander Michel daarentegen profiteerde daar optimaal van. Zichtbaar bevrijd omdat hij had net gehoord dat zijn deelname aan internationale toernooien komend seizoen zeker is gesteld, speelde Michel een geweldige partij darts waarmee hij het hebben van heel veel talent nog maar eens vet onderstrepte.  Michel zette met een 5-0 overwinning een kroon op deze voor hem zo mooi avond.

Uitslag van speeldag 9:

1. Michel van der Horst

2. Hermie van Orsouw

3. Braulio Roncero en Oswin Streden.

De volgende kwalificatieavond van de Oranjebar Super Ranking 11 wordt gespeeld op dinsdag 8 juli 2014. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

error: © Prodarts Europe - the Netherlands