PDC

Michael van Gerwen pakte derde Cash Converters Players Championship titel op rij

Voor de derde keer op rij heeft Michael van Gerwen de titel van het Cash Converters Players Championship gewonnen.  Hij deed dit in een finale tegen Dave Chisnall over best of 21 legs en Chisnall slechts 3 legs mee kreeg van ‘Mighty Mike’.  Maar zo zag het er allemaal niet naar uit aan het begin van de finaleavond in Minehead want in de halve finale van Michael tegen Darren Webster keek de darter uit Vlijmen al snel tegen een 6-0 achterstand aan. Niets liep, de scores net en zeker de dubbels niet. Toch kon Michael het tij keren en na 12 legs stond het 6-6 om uiteindelijk toch de finale te halen met een 11-8 overwinning.

Dave Chisnall wist Peter Wright te kloppen in de andere halve finale. Chisnall begon heel sterk maar liet op een gegeven moment Wright weer in de wedstrijd komen. Op tijd vond Chisnall het bord weer en haalde met een 11-8 overwinning de finale.

In de finale had Chisnall echter geen antwoord op het sterke spel van Michael die na de belabberde halve finale wel op scherp stond en met deze titel zijn 25ste toernooizege van dit jaar binnenhaalde. Dat is een nog niet geëvenaard record en het jaar is nog niet om.

Uitslagen vanaf de kwartfinale:

 Laatste 8        
Pos  Player   Player   score
1 Michael van Gerwen (1) Raymond van Barneveld (57) 10 5
2 Christian Kist (28) Darren Webster (29) 6 10
3 Kim Huybrechts (15) Peter Wright (7) 9 10
4 Dave Chisnall (6) Robbie Green (19) 10 5
 Halve finale        
Pos  Player   Player   score
1 Michael van Gerwen (1) Darren Webster (29) 11 8
2 Peter Wright (7) Dave Chisnall (6) 8 11
 Finale        
Pos  Player   Player   score
1 Michael van Gerwen (1) Dave Chisnall (6) 11 3

Tussen de halve finales en finale in werd de finale gespeeld van het PDC Unicorn World Youth Championship. Die finale ging tussen Australiër Corey Cadbey en Nederlander Berry van Peer overwldythfnl-cadby18 een best of 11 legs.

Een finale voor Berry om snel te vergeten want de Nederlander kwam niet in zijn spel terwijl zijn tegenstander zelfverzekerd aan the oche kwam en dit vertaalde in een wel verdiende 6-2 overwinning.  Corey verdiende met zijn overwinning  het aardige sommetje van £ 10.000,=  en een starbewijs voor deelname aan het grote WK van de PDC.

Foto’s  © Lawrence Lustig PDC 2016

error: © Prodarts Europe - the Netherlands