PDC

Michael van Gerwen in finale World Grand Prix – update King tegen Dolan

Morgen, zondag 14 december gaat Michael van Gerwen zijn allereerste grote finale spelen sinds zijn overstap naar de PDC in een werkelijk weergaloze partij klopte Michael Wes Newton met heel duidelijke cijfers, 5-1 in sets. Michael  begint de partij maar mist zijn dubbel kansen en is de eerste break een feit. Hij breekt echter direct weer terug voor 1-1 en met de darts maakt hij 2-1.

Wes komt met de darts langszij maar met zijn voordel pakt Michael de eerste set. 1-0 Tegen de darts in komt Michael voor met 1-0- Maar Wes breekt weer terug 1-1 en met behoud van zijn eigen leg staat Michael 1-2 achter. Was maar even en weer is de vijfde leg nodig voor een winnaar. Met 86 ( 3darts ) pakt Newton de tweede set. Michael speelt nog niet zo sterk als gisteren en komt moeizaam op 1-0 en met de darts Wes op 1-1. Met 1 dart voor dubbel 12 is Michael weer op voorsprong 2-1. En gooit dan zijn eerste 180 van de match. Wes staat dan op 4, die in de leg een 152 finish laat noteren voor 2-2. Met 104 pakt Michael de set , 2-1

De heren zijn aan elkaar gewaagd en ook in de volgende set moet de vijfde leg de beslissing geven. In die leg mist Newton 143 voor een regelrechte steel, en gooit Michael 19 uit voor 3-1 in sets

Met 3-0 pakt Michael  de vijfde set en ziet het er erg gunstig uit stand  4-1. Ook de zesde set wordt gedomineerd door Mighty Mike die met een 72 de stand op 3-1 brengt en de eindstand op 5-1. Michael in de finale zijn grootste prestatie tot nu to bij de PDC.

Mervyn King – Brendan Dolan 5 – 2

King begint de partij en direct gaat het publiek massaal achter Dolan staan. Die wint de eerste leg tegen de darts in en met de darts wordt het 0-2.  In de derde leg King als eerste op 56 en Dolan komt op 141. 3 darts zijn nodig voor 1-2. Daarna breekt King voor 2-2 en valt het stil in de zaal. Maar voor een paar minuten want als Dolan opnieuw breekt en 0-1 voorkomt is men weer bij de les.

Opnieuw de eerste leg voor Dolan in set 2 en King die in de tweede op gelijke hoogte komt. Dan breekt King met 3 darts voor 36 als Dolan de legdarts mist. Een eerder gezien plaatje Dolan op 141 en King op 50 en weer gooit Mervyn de leg uit en komt 2-0 voor.

Weer een eerste leg voor Dolan nu met drie darts voor 41, en ook de tweede leg is nu voor hem 0-2. Eindelijk is Dolan op scherp en pakt de derde set, stand 2-1

En Dolan gaat verder ook de eerste leg in de vierde set is voor hem. Maar King komt terug en gaat er overheen en leidt zo met 2-1 en met 1 dart op zijn favoriete dubbel maakt hij 3-1 in sets.

King pakt ook de eerste leg in de vijfde set en Dolan komt in de tweede weer gelijk. King mist dan 45 en Doaln die zojuist de 150 180 van het toernooi heeft gegooid gooit dan 84 uit voor 1-2. Maar met een break komt King weer op gelijke hoogte en gaat in de vijfde leg met 72 van start.

Hij heeft zes dart voor 149 die hij ook nodig heeft en met 3-2 de vijfde set wint  stand 4-1 voor Mervyn King.

In de zesde set is de eerste leg voor Dolan de tweede voor King en de derde weer voor Dolan, en de vierde weer voor Mervyn.  Beide spelers onder hoge druk Dolan moet winnen King kan winnen. Dolan als eerste op 70 die hij mist op dubbel 8. King op 78 die hij mist op tops. Ook 8 krijgt Dolan niet uit en King 40 niet. Dan vindt Dolan dubbel 2 en wordt het 4-2

Maar de laatste set, nummer 7 is dan uiteindelijk voor Mervyn King die een einde maakt aan de Ierse droom. De finale morgen Michael van Gerwen tegen Mervyn King, en als er kanen zijn voor Michael dan is het nu.

Foto’s (c) PDC – Lawrence Lustig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands