PDC

Michael van Gerwen en James Wade in finale World Grand Prix

mvg_wgp_2014_01Michael van Gerwen en James Wade hebben de finale bereikt van de Partypoker World Grand Prix. Dit toernooi wordt in het Ierse Dublin gespeeld en kenmerkt zich door het format dubbel in en dubbel uit. Gisteren werden de halve finales gespeeld en in de eerste halve finale speelde de Schot Gary Anderson tegen Engelsman James Wade. Een vliegende start van “the Flying Scotsman”  Gary Anderson zette hem op een 2-0 voorsprong. Beide sets werden met overmacht gewonnen zonder een punt voor the Machine, James Wade.  Twee nul voor en dat in een format best of 7, Anderson leek dus op een finale plaats af te stevenen. In de derde set  pakt Wade 2 van de 3 legs in de beginfase maar Anderson weet gelijk te maken en kan de vijfde leg hem op een riante 3-0 voorsprong zetten.

Maar hij mist dubbel 16 voor de set en kan Wade zijn eerste setpunt binnenhalen. In een spannende vierde set weet Anderson dan wel de vijfde en beslissende leg te winnen en komt 3-1 voor. Maar dan gaat het mis voor Anderson die de vijfde set met 3-0 om de oren krijgt en Wade met 3-1 in de zesde set op gelijke hoogte ziet komen, stand 3-3. In de zevende en laatste set komt James voor het eerst in de partij voor te staan als hij de eerste leg van de set wint. Anderson komt terug naar 1-1 maar in de derde leg staat hij weer een punt achter maar zet dat met een 12 darter weer recht.

Toch trekt Wade aan het langste eind want hij vindt in de vijfde leg van de laatst set als eerste de dubbel ( dubbel 10) en wint alsnog deze partij en plaatst zich voor de finale.

Michael van Gerwen wint dan in de tweede partij met 4-0 van Stephen Bunting. Een riante overwinning maar in de eerste twee set, die in 3-2 eindigden, was ook Bunting dichtbij een punt. Bunting bleef wel puntloos in de derde set waarin Michael nog een 160 finish wist te gooien, maar in de vierde set zat  Bunting er weer bovenop. Er was net zoals in de eerste twee sets weer een laatste leg nodig voor een winnaar en ook deze keer ging deze leg naar van Gerwen met een 14 darter.

Finale dus Michael van Gerwen de eerste geplaatste in dit toernooi tegen de als zevende geplaatste James Wade.

Uitslagen;

 Halve finale        
Pos  Player   Player    score
1 Michael van Gerwen (1) Stephen Bunting 4 0
2 James Wade (7) Gary Anderson (6) 4 3
 Finale        
Pos  Player   Player    score
1 Michael van Gerwen (1) James Wade (7)

 

Foto (c) Lawrence Lustig – PDC

error: © Prodarts Europe - the Netherlands