PDC

Michael van Gerwen briljant in Sheffield

michael_sheffield_01Na donderdagavond, 11 april is Michael van Gerwen nu de lijstaanvoerder van de Premier League. En deze koppositie behaalde hij met twee memorabele overwinningen. Bij zijn eerste optreden gisteren in the Motorpoint Arena  in Sheffield klopte Michael regerend Premier League kampioen, Phil Taylor met 7-3. En deze stand had er nog slechter uit kunnen zien voor the Power maar dankzij was missers op de dubbels kon Phil wat punten meepakken anders had er een dikke nul op het scorebord blijven staan. In de derde leg na een 2-0 achterstand scoort Taylor zijn eerste punt (2-1) en in leg zes zijn tweede (4-2), en als Michael in leg 8 zes darts op 32 mist wordt het derde punt voor Taylor genoteerd.

Het was het laatste punt want de twee volgende legs heerst Michael opnieuw en zet de eindstand op 7-3.  Later op de avond bij zijn tweede optreden klopte Michael de andere mede koploper, James Wade. In die partij ging het niet helemaal zoals de laatste tijd van Michael gewend, maar gelukkig waren bij James Wade de scherpe kantjes er in deze partij ook van af. Gelijk in de eerste leg van deze partij krijgt Wade een break tegen en met behoud van zijn eigen leg is na twee legs het verschil gemaakt.

Misschien ging Michael er vanaf dat moment te gemakkelijk over denken wat ten koste ging van het spel en de deur openzette voor Wade.  Vier legs gingen met de darts waarmee de stand op 2-4 kwam. In leg 7 een breek tegen voor Wade en voor 2-5 voor Michael  en 2-6. Daarna wordt het spel minder van Michael en breekt Wade terug en wint zelfs drie legs op rij. Wade had dus kans er alsnog een gelijkspel uit te slepen maar zover liet Michael het niet komen. Op tijd vond hij de scherpte terug en met 1 dart op tops pakte hij in leg 12 de volle winst (7-5)  en daarmee de nummer 1 positie op de ranglijst.

Ook de volle winst voor Raymond van Barneveld die Andy Hamilton als tegenstander had. Een gevleugelde start van Raymond die in de eerste leg met een 120 finish een breek tegen aan Hamilton uitdeelt en ook in de derde leg krijgt Andy een breek tegen. Raymond 3-0 voor, maar dat zegt tegen the Hammer niet veel. Vaak genoeg is Andy uit kansloze posities terug gekomen en ook tegen Raymond wist Hamilton het tij te keren breekt Raymond in leg 4 voor 3-1. Twee legs gaan dan tegen de darts in en wordt het 2-4.

Raymond straalt even geen vertrouwen in zichzelf meer uit en Hamilton is op stoom. De darter uit Stoke on Trent wint dan 3 legs op rij en neemt voor het eerste de voorsprong in de wedstrijd, 4-5. Een ander gegeven is dat ook Raymond vaak beter speelt bij een achterstand en dat gegeven werd bevestigd want Barney op zijn beurt won nu 3  legs op rij voor een fraaie 7-5 overwinning.

Robert Thornton speelde de eerste match van de avond tegen hekkensluiter op de ranglijst, Simon Whitlock. Whitlock heeft nog een lange weg te gaan om zich te kunnen nestelen bij de bovenste vier, maar is wel van plan die weg in te slaan. Dat ondervond Thornton die een 4-2 voorsprong zag wegslinken en vervolgens omgezet worden in een 4-7 overwinning voor de Australiër.

Ook speeldag 10 was voor Adrian Lewis dramatisch. Lewis die al maanden met vorm verlies kampt kon ook in zijn partij tegen James Wade niet imponeren. Wade komt in de partij 3-0 voor voordat in leg vier Jackpot een punt kan scoren. Maar Lewis straalt niets uit en staat twee legs later al 5-1 achter het wordt nog 5-2  voordat in de negende leg Wade 7-2 maakt en Lewis naar de laatste plaats op de ranglijst wordt verwezen.

Foto’s bij dit verhaal (C) Lawrence Lustig – PDC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands