PDC

Michael kan play off vanavond veilig stellen- update 5: ‘White wash’ voor Lewis

EWIS Vanavond kan Michael van Gerwen een plek in de play offs van de Premier League veilig stellen omdat hij vanavond in Birmingham 2 keer in actie komt. Dit is tevens de laatste speelronde met 5 wedstrijden en buiten Michael komt ook Adrian Lewis vanavond 2 maal in actie en hebben na vanavond alle 8 nog resterend spelers evenveel wedstrijden gespeeld.

Mocht Michael vanavond 4 punten erbij scoren dan is is straks ook de bonus van £ 25.000,= als winnaar van deze competitie ook voor hem. Maar van Gerwen is zich bewust van zijn opgave en neemt het niet al te gemakkelijk op omdat zeker Lewis momenteel in vorm is.

Raymond van Barneveld die in de vierde match van de avond in actie komt tegen Gary Anderson zal die partij moeten winnen om weer op de vierde plek te komen. Die plek is nu voor Anderson die ondanks het zelfde aantal punten een beter leg saldo heeft.

Nummer twee van deze competitie Peter Wright speelt in de derde partij van de avond tegen Taylor en mag in de laatste wedstrijden geen steken meer laten vallen anders valt hij zo uit de top vier omdat de verschillen erg klein zijn.

En wat gaat Chisnall vanavond doen?  Weken lang onder aan de lijst en nu kort achter Lewis. Maar Chisnall treft Michael van Gerwen vanavond en zal er een kluif aan hebben hier de volle winst uit te halen. Lewis speelt in de eerste match tegen James Wade die nu achtste staat.

De wedstrijden voor vanavond;

PREMIER LEAGUE   WEEK 13  –  BIRMINGHAM    
Pos  Player   Player score
1 James Wade Adrian Lewis 7 4
2 Dave Chisnall Michael van Gerwen 6 6
3 Phil Taylor Peter Wright 3 7
4 Gary Anderson Raymond van Barneveld 7 4
5 Adrian Lewis Michael van Gerwen 0 7

 

Foto © Lawrence Lustig – PDC 2016

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands