PDC

Met opgeheven hoofd naar huis

Helaas geen geheel Nederlandse finale bij het PDC William Hill World Darts Championship. Het is eenEngels / Schotse finale geworden omdat Raymond van Barneveld en Jelle Klaasen er niet in zijn geslaagd hun halve finale partij te winnen. Raymond die gisteren, zaterdag 2 januari als eerste in actie kwam tegen Adrian Lewis moest met een 6-3 nederlaag afscheid nemen. Maar met het hoofd omhoog want niet alleen in de voorgaande partijen toonde het boegbeeld van de Nederlandse dartssport karakter ook ij deze halve finale heeft hij gevochten voor wat hij waard is.

Na een flitsende start van tegenstander Lewis werd al gauw duidelijk dat deze in blakende vorm stak en dit vertaalde in een 5-0 voorsprong in sets. Raymond was in deze 5 sets enigszins onfortuinlijk en liepen dit keer de dubbels niet zo soepel als in de voorgaande partijen. Maar hij sloeg terug in set zes met een 3-1 set winst en kon ook de twee volgende sets eindelijk in zijn voordeel beslissen door nu wel die laatste en beslissende leg te pakken.

Maar de inhaalrace was tevergeefs omdat Lewis niet van zijn voetstuk afviel en de negende set met 3-1 naar zich toe trok en daarmee zijn finaleplaats veilig werd gesteld. Gemiddelden Lewis; 99.55 en van Barneveld 94.07

Jelle Klaasen speelde daarna tegen Gary Anderson. En die begon ook als een komeet in de eerste set die hij afsloot met een 9 darter voor 3-o. Daarmee maakt Gary kans op de bonus van £ 15.000,= als hij de enige blijft die tijdens dit WK een 9 darter gooit. Buiten deze bonus werd ook het Donna Louise Children’s Hospice uit Stoke door sponsor Wiliam Hill getrakteerd op een cheque van £ 9.000,=  die gekoppeld was aan deze prestatie.

De toon voor deze wedstrijd was gezet door Anderson die aangaf dat hij in deze partij niet te stoppen was. Wat Jelle ook probeerde het was iedere keer net niet goed genoeg. Ondanks zijn gemiddelde van 94.68 en een 35% uitgooi percentage kreeg hij 6-0 om de oren. Anderson noteerde 107.32 en had 47% op zijn dubbels.

Gezien de prestaties van beide finalisten kijken we uit naar de finale die vanavond 20:00 Nederlandse tijd van start gaat.

Foto © Lawrence Lustig – PDC

error: © Prodarts Europe - the Netherlands