PDC

Mensur Suljovic uitgeschakeld in halve finale

De triomftocht van Mensur Suljovic is een halt toegebracht. Mensur die in het Partypoker World Grand Prix toernooi voor de nodige opmerkelijke overwinningen zorgde werd in de halve finale door de Schot Robert Thornton verslagen. Mensur schakelde in de eerste ronde James Wade uit en met 3-0 kreeg ook Simon Whitlock een nederlaag te incasseren. Daarna was het de beurt aan Vincent van der Voort die voor hem moest buigen en ook in de halve finale begon de Oostenrijker sterk en pakte de eerste set. In set twee kwam Robert 2-0 voor maar na vier gespeelde legs stonden ze weer gelijk. Maar dit keer had Thornton het geluk aan zijn zijde en won de vijfde leg om gelijk te komen.

Toch kreeg je niet de indruk dat Thornton met de eer zou strijken in deze partij zeker niet al de derde set weer voor Suljovic is. Maar dat beeld stelde Thornton bij in de vierde set die met 3-1 werd gewonnen en weer langszij kwam om gelijk in de vijfde set voor het eerst op voorsprong te komen met een 3-1 set winst.Set 6 wordt nog even spannend en na vier legs staan beiden gelijk want Mensur was nog niet geklopt.  Dat gebeurde wel in de vijfde leg met sterk spel van Thornton en met een 46 finish de klus afmaakte en zich plaatste voor de finale.

Tegenstander in die finale komt uit de volgende match tussen Michael van Gerwen en Mark Webster