WDF/BDO

McGeeney en Dobromyslova ronde verder, Labanauskas verrast Whitehead

In de eerste partij van de avondsessie toch een enorme domper voor James Hurrell die na een moeizame eerste set winst daarna de kous over de kop kreeg van Mark McGeeney. De drie erop volgende  legs pakte de Engelsman met 3-2,3-1 en 3-2 en gooide in de de tweede en derde set gemiddelden van 31,18 en 33,59. In die sets kon Hurrell niet mee komen maar in set 3 was ondanks de 3-2 nederlaag in die set zijn gemiddelde weer beter dan die van McGeeney.

Wie de tegenstander wordt van McGeeney weten we later deze avond want die komt uit de partij van Scott Waites tegen Dennis Harbour.

In de tweede partij van de avond, een damespartij was het even slikken voor Anastasia Dobromyslova die met 3-0 de eerste set moest laten aan Rhian Grifftihs. Hing hier sensatie in de lucht het antwoord was nee want Anastasia vond het bord in set 2 en troefde haar tegenstander met dezelfde cijfers in set 2 af.

In de derde set kwam Grifftihs met een 50 finish nog wel op 1-0 voor maar daarna speelde de Russische sterk en won met een 32.57 dartgemiddelde de beslissende set met 3-1 en treft nu Lorraine Winstanley bij de laatste 8.

Ondanks we weten wat voor darts capaciteiten Litouwer Darius Labanuskas in zijn mars heeft was de uitslag van zijn partij tegen Engelsman Conan Whitehead toch verrassend te noemen. Whitehead werd toch getipt door sommige bookies maar heeft het niet waar kunnen maken tegen Labanauskas die in de eerste set, welke hij met 3-0 won de toon van de wedstrijd zette.

In de tweede set was Whitehead met 3-1 de betere maar de rollen werden met onder andere een 103 en 150 door Labanauskas omgedraaid en nam met 3-1 een 2-1 voorsprong in de partij. In de derde set kreeg Conan zelfs geen leg mee het werd 3-0 en was Darius door naar de laatste 16 waarin hij uitkomt tegen de Pool Ratajski.