OVERIG NIEUWS

Mark Brouwers wint voor het eerst een Oranjebar Super Ranking toernooi

superoranje_01Voor de eerste kwalificatieavond van Oranjebar Super Ranking 11 hadden zich een flink aantal deelnemers, waaronder een aantal nieuwe gezichten en oude bekenden, aangemeld Samen met de vaste gasten was de basis gelegd voor een gezellige dartavond. Het prettige van een open loting is dat er van alles kan gebeuren bij het indelen van de groepen voor de groepsfase. Dat leidt tot verassingen wat ook op de eerste avond het geval was op te maken  uit de spelers die zich wisten te kwalificeren voor de kwartfinales.

Geen Hermie van Orsouw, Dennis Gijsberts of  Wouter Vaes maar wel Oswin Streden, Gerard de Jong, Mark Brouwers, Jurgen Schats, Anneke Kuijten, Paul Wellens, Arno Louwers en Bert Timmer die de  kwartfinale haalden. Schlemiel van de dag was Peter van den Broek die een 152 finish gooide terwijl er 156 op het bord stond en mede daardoor werd uitgeschakeld. Oswin Streden kon er om lachen want zijn 146 finish bleef hierdoor de hoogste van de avond.

De kwartfinales vielen uit in het voordeel van Bert, Mark, Jurgen en Arno zodat er deze dag zeker een nieuwe dag winnaar zou komen. De eerste halve finale kende weinig spanning omdat Arno Louwers veel te sterk was voor Jurgen Schats. Met 4-0 trok Arno de zege naar zich toe. In de tweede halve finale was het verschil tussen Mark Brouwers en Bert Timmer minstens zo groot en ondanks dat Bert een leg wist te pakken ging de overwinning met 1-4 naar Mark.

In de finale hielden Mark Brouwers en Arno Louwers elkaar mooi in evenwicht waarbij Mark uiteindelijk aan het langste eind trok. Hij leek de hele avond al in goeden doen, Mark produceerde 4 maximum scores en een 106 finish, en liet dit ook in de finale zien. Met de 5-4 overwinning gaf Mark Brouwers een signaal af voor de komende weken waarin we nog veel van hem kunnen verwachten.

Uitslag van speeldag 1:

1. Mark Brouwers

2. Arno Louwers

3. Bert Timmer en Jurgen Schats.

De volgende kwalificatieavond van de Oranjebar Super Ranking 11 wordt gespeeld op dinsdag 06 mei 2014. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

error: © Prodarts Europe - the Netherlands