OVERIG NIEUWS

Maarten en Stephan Gerritsen heersen in Duitse Geldern

geldern_dartsDit weekeinde werd in het Duitse Geldern de finale gespeeld van Geldern Darts Championship editie 2. Om de finale te spelen moet men zich eerst zien te plaatsen voor een play off toernooi dat daags voor de finale dag wordt gehouden. Uiteindelijk spelen de beste 16 spelers dan op zondag voor de titel en een deel van de prijzenpot. Achterhoekers Tom van Ree, Maarten en Stephan Gerritsen wisten zich te plaatsen voor de finale dag. Tom bereikte de halve finale na twee zeer sterk gespeelde wedstrijden in de achtste en kwartfinale maar ging roemloos onder in de halve finale tegen Stephan Gerritsen. Tom had diverse tegenstanders in die halve finale ten eerste een super geconcentreerde Stephan Gerritsen, als tweede zichzelf en als derde het bord dat hem vele bouncers bezorgde.

Met 10-0 een finale op zo een manier verliezen doet pijn temeer omdat de partijen tussen deze twee spelers altijd op het scherpst van de snede worden gespeeld en Tom menigmaal de zege wist te pakken.

De andere finalist werd Maarten Gerritsen die ook op weg naar de finale een goede indruk maakte en dit ook vertaalde in een 4-2 voorsprong bij de eerste pauze. Maar naar mate de wedstrijd vorderde kwam Stephan meer en meer opgang, gooide onder meer een 152 finish maar kon niet voorkomen dat Maarten na 18 gespeelde legs toch weer naast hem kwam (8-8).

Na de tweede pauze had Maarten niet meer de kracht om zijn broer af te stoppen die in een leg na 9 darts al op een finish kwam en uiteindelijk met 12-8 de finale over best of 23 legs wist te winnen. En dat werd oor het begin van het toernooi niet door hem verwacht. Stephan had namelijk een paar dagen voor het toernooi 3 injecties in de elleboog gehad en moest met smeersels en de elleboog tussen de wedstrijden door de pijn verzachten.

error: © Prodarts Europe - the Netherlands