PRODARTS EUROPE

Luuk Boeijink sterkste speler op 4de Road to the Winmau

Ondanks de vele toernooien in de regio toch een redelijke opkomst bij de vierde Road to the Winmau ranking die zaterdag 23 januari is gehouden in café zaal FF naar Steef in Hummelo. Ook een aantal nieuwe gezichten die zich hadden ingeschreven. En niet zo maar want die nieuwkomers bleken een aardig pijltje te kunnen gooien. Drie van deze debutanten op de Road to the Winmau ranking, Barry Boerboom, Roy Evers en Nick van Duivenboden wisten de kwartfinale te halen en laatst genoemde, Nick van Duivenboden haalde  zelfs de finale.

Nick bereikte de finale door bij de laatste 8 de Duitse Alexandra Knipping te kloppen en in de halve finale wist hij in een pittige partij Elrico Lenting van het lijf te houden. In de finale speelde van Duivenboden tegen het aankomend Nederlands dartstalent Luuk Boeijink die momenteel gedeeld 12de staat op de Nederlandse ranking.

Luuk kwam met weinig voorbereiding naar het rankingtoernooi, min of meer rechtstreeks van zijn werk. Luuk werd eerste in zijn poule en speelde in de kwartfinale tegen Barry Boerboom die 1 leg wist af te snoepen van Luuk en uiteindelijk met 4-1 verloor.

In de halve finale moest Luuk toch even de rug rechten tegen Diemse Roy Evers. In de negende en laatste leg viel toch het voordeel aan de kant van Luuk Boeijink en kon hij zich opmaken voor de finale.

In de eerste twee legs van de finale was echter de accuratesse op de dubbels weg bij Luuk en kwam hij 2-0 achter in een best of 11 legs.  Vanaf leg 3 stond echter het vizier bij Luuk weer op scherp en won vervolgens 6 legs op rij voor de dag winst.

Alle uitslagen van de kwartfinale:

 

 Laatste 8        
Pos  Player   Player    score
1 SJORS V SUMMEREN ELRICO LENTING 3 4
2 NICK V  DUIVENBODEN ALEXANDRA KNIPPING 4 1
3 LUUK BOEIJINK BARRY BOERBOOM 4 1
4 ROY EVERS GERALDO LIMBEEK 4 0
 Halve finale        
Pos  Player   Player    score
1 ELRICO LENTING NICK V DUIVENBODEN 3 5
2 LUUK BOEIJINK ROY EVERS 5 4
 Finale        
Pos  Player   Player    score
1 NICK V DUIVENBODEN LUUK BOEIJINK 2 6

 

In de B finale ging de zege naar Tom van Ree die ook voor het eerst had ingeschreven voor de Road to the Winmau. Hij deelde een white wash uit aan Chris Limbeek die voor aanvang van de partij nog had gezegd een appeltje met Tom te gaan schillen. Gezien de uitslag worden dit bij een volgende confrontatie wel heel wat appeltjes meer.

De ranking is weer bijgewerkt en de actuele stand vind je hier >>

De eerst volgende Road to the Winmau is op zondag 28 februari voor meer details hierover gaat u naar onze toernooiagenda

error: © Prodarts Europe - the Netherlands