WDF/BDO

Lakeside qualifiers na lange en inspannende dag bekend

Na een lange dag darts best of 3 sets best of 5 legs een zestal zeer blije gezichten. De gezichten van de zes spelers die zich wisten te plaatsen voor het officieuze wereldkampioenschap dat jaarlijks in januari in Frimley Green gespeeld wordt, het Lakeside World Professional Darts Championship. In een eerder bericht is al gemeld dat Sharon Prins de enige Nederlander is die zich vandaag heeft geplaatst voor dit toernooi. Daarmee is ze ook de enige Nederlandse dame in het toernooi. De andere dame die wordt toegevoegd aan het toernooi is de Engelse Lisa Ashton, die vorig jaar al mee speelde op Lakeside.

Voor Sharon wordt het haar debuut, maar ervaring op een podium met camera’s heeft ze wel omdat ze al heeft deelgenomen aan de Zuiderduin Masters. Voor het heren toernooien waren viel plaatsen beschikbaar. Twee voor spelers uit het Verenigd Koninkrijk en  2 voor spelers uit de rest van de wereld.

Dave Prins uit Engeland en Wayne Waren, een dartveteraan uit Wales wonnen de twee tickets voor Lakesiede in de poule voor UK Qualifiers. De Ier Jason Cullen en de Noor Rohil David wonnen de startbewijzen in het toernooi voor de rest van de wereld. Voor de laatste 2 is dit ook hun debuut op het grote podium

Op de foto’s bij het verhaal Dave Prins en Lisa Ashton, twee spelers die we in januari op Lakeside in actie zullen zien

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands