WDF/BDO

Lakeside finale met Alan Norris en Stephen Bunting

norris_jan_01De Lakeside World Professional Darts Championship finale, die vandaag om 19:00 uur Nederlandse tijd wordt gespeeld wordt een strijd tussen de als eerste geplaatste Stephen Bunting en Alan Norris. Bunting klopte in de halve finale Robbie Green met ruime cijfers, 6-1. Bunting was sterk en Green op verscheidene momenten onfortuinlijk door bouncers. Alan Norris klopte in een bloedstollend spannende finale, een prachtige affiche voor de dartssport, Nederlander Jan Dekker. Een partij om de vingers bij af te likken met de absolute climax in de elfde en laatste set.

Vier sets lang werden de punten om de beurt binnen gehaald voordat Jan Dekker de match naar zijn hand zetten kon en de pauze inging met een 4-2 voorsprong. Na de pauze knokte Norris zich terug naar 4-4 en nam in de negende set het roer van Jan over. Nu waren de beste papieren voor Alan die het bord weer voor de volle 100 had gevonden. Knap en uiterlijk koel kwam Jan weer langszij en startte Norris de elfde en laatste set. Na vier legs was de stand  gelijk en werd omgeroepen dat de tie break rule werd gespeeld.

Dit wil zeggen dat een speler met twee legs verschil moet winnen maar er wordt maximaal tot 5-5 gespeeld de elfde leg is dan sudden death, degene die deze leg wint is dan match winnaar. Zover kwam het niet want onder deze zware omstandigheden bleek Alan Norris de beste en sloeg gelijk al in de eerstvolgende twee legs toe. Norris dus voor het eerst in zijn carrière evenals Bunting voor het eerst in de finale waar we vanavond weer een boeiend potje darts kunnen verwachten.

Lisa Ashton is de nieuwe Lakeside World Professional Ladies Darts Champion. Zij won de finale van Deta Hedman en ook deze wedstrijd was boeiend om naar te kijken. Beide dames het in deze wedstrijd damesdarts nog lisa_lwpchampioneen goed op de kaart gezet gezien het verloop. Deta Hedman begon voortvarend aan de partij die over best of 5 sets moest worden gespeeld. Met goede scores en snelle finishes stond Deta na twee sets 2-0 voor en kwam de titel binnen hand bereik.

Maar de partij kreeg voor Deta een dramatische wending. Lisa, die het hele toernooi al goed spel liet zien met hoge scores en goed uitgooien had dit ritme weer gevonden en vier sets later stonden de beide dames weer op gelijke hoogte, 2-2. Deta kon bijna geen trippel meer vinden en die lijn zette zich in de vijfde set door. Slechts 1 leg werd nog gewonnen door the Dark Destroyer die vertwijfeld moest toekijken  hoe Ashton de vijfde en laatste set en daarmee de titel opeiste.

Foto’s (c) Tiptoppics – Engeland

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands