WDF/BDO

Lakeside, de halve finales en damesfinale – Norris door na bloedstollend spannende wedstrijd

beker_01Met vijf wedstrijden op het programma stijgt de climax in de Lakeside Country Club in het Engelse Frimley Green. Vier halve finale partijen en de damesfinale krijgt het veelal bont uitgedoste publiek voorgeschoteld met in de halve finale de nog enige overgebleven Nederlander, Jan Dekker. Jan krijgt het niet gemakkelijk want zijn tegenstander is Alan Norris die zich dit toernooi manifesteert als scoring en finishing machine. Omdat de dames later deze dag ook nog eens de finale moeten spelen staan de dames partijen als eerste op het programma gevolgd door de eerste halve finale heren.

Daarna de finale dames en als slagroom op de taart in de slotfinale de partij tussen Jan Dekker en Alan Norris. Hieronder het schema voor vandaag

Alan Norris – Jan Dekker

Een ware thriller waarin Jan Dekker kansen heeft gekregen. Bij de eerste break had Jan een 4-2 voorsprong maar Norris knokte terug en kwam 4-5 voor. Jan wist de 10 de set te winnen en in de elfde en laatste set ging na 2-2 de tie break rule in werking. Deze duurde maar twee legs die voor Norris waren. Norris in de finale tegen Bunting die wordt zondagavond gespeeld.

Dames finale Deta Hedman – Lisa Ashton

Na een moeilijke start zet Deta Hedman zich stevig in het zadel met een voorsprong van twee sets tegen nul. Maar vanaf set 3 draaien de rollen om. Deta vindt de trippels nauwelijks meer op het bord en zet de deur voor Lisa Ashton wagenwijd open. Lisa komt naar 2-2 terug en volgt de vijfde en beslissende set.

Ook in die set blijft het zoeken op het bord voor Deta en na vier legs is opnieuw het sprookje voor de 54 jarige Dark Destroyer over. Weer geen titel op Lakeside want die gaat, verdiend gewonnen, naar Lisa Ashton

Deta Hedman –  Ann-Louise Peters

Deta Hedman bereikt de finale met een 2-0 overwinning op de Deense Ann-Louise Peters

Setstanden:  3-0 en 3-1 en Deta had in deze partij onder meer een 116 en 132 finish

Anastasia Dobromyslova – Lisa Ashton

Anastasia wint met 3-0 de eerste set en pakt met een 99 finish de eerste leg van de tweede set. Maar Lisa komt gelijk met een 120 finish en wint uiteindelijk de set met 3-2

In de derde set blijft het spannend bij 2-1 voor staat Dobromyslova ook op een finish maar komt niet uit en plaats Lisa zich voor de dames finale

Robbie Green – Stephen Bunting

Een vliegende start van Stephen Bunting die daarmee gelijk de toon zette voor de partij. Green had geen antwoord op het spel en ook de dubbels liepen niet voor Robbie waarmee hij de partij uit handen gaf. Er had meer ingezeten maar of hij ook daadwerkelijk Bunting kon kloppen? The Bullet de eerste finalist bij de heren  zijn tegenstander wordt op Alan Norris of Jan Dekker

error: © Prodarts Europe - the Netherlands