PDC

Laatste poule wedstrijden voor groepen A t/m D in Grand Slam of Darts

De laatste wedstrijden voor de groepen A tot en met D van het William Hill Grand Slam of Darts toernooi worden vanaf 20:00 uur vanavond gespeeld. In actie voor Nederland komen Jan Dekker tegen Arron Monk en Co Stompé tegen Mark Webster. Deze twee spelers zijn zo goed als zeker uitgeschakeld en zien we bijn zeker niet meer terug in de volgende ronde. In de laatste partij van de avond een kraker tussen Ted Hankey en Michael van Gerwen. Michael staat eerste in de groep maar bij een grote nederlaag van hem en een ruime overwinning van Robert Thornton die ook in deze poule zit kan er nog van alles gebeuren. Gisteren tijdens de tweede ronde van de groepen E tot met H zagen we niet het spektakel waarop iedereen heeft gewacht. Alleen de partij tussen Gary Anderson en Tony O’Shea had een hoog niveau, maar in de andere partijen haalden alle spelers bij lange na niet hun niveau.

De partij tussen Mark Walsh en Wayne Jones werd spannend in de laatste leg waarin thuis speler helaas het onderspit delven moest. Terry Jenkins maakte in de tweede partij van de avond weer goed wat hij de match ervoor liet liggen en won met ruime cijfers van Martin Phillips die zeker niet in vorm was tijdens deze partij. Leuk om de altijd vriendelijke Barrie Bates op het podium te zien, maar Bates speelt al heel lang niet meer op zijn oude niveau en ging dan ook met een 5-0 nederlaag terug naar de spelerslounge.

Verrassend was de tweede nederlaag van Adrian Lewis nu tegen John Part. Ook in deze wedstrijd geen darts van de bovenste plank met Part als de meest constante in deze partij, vooral op de dubbels. Uitslag werd 5-2 voor Part. Andy Hamilton rekende af met Brendan Dolan (5-1) en in de beste partij van de avond gaf  Tony O’Shea een 4-2 voorsprong uit handen. O’Shea stond eerst 2-0 achter op Gary Anderson maar won toen met goed spel 4 legs op rij. In de beslissende leg is O’Shea dan het gevoel kwijt en moet hij de partij aan Anderson afgeven.

In de match waarop iederen heeft gewacht was double trouble de hoofdrol speler. In een matige partij misten zowel Christian Kist als Raymond van Barneveld veel darts op de dubbel. Met name Barney miste veel darts voor een ruime voorsprong op Kist die in de negende leg dubbel 16 vind voor de partij na 3 missers van Raymond voor de partij.

In de laatste partij van de avond tussen Wes Newton en Wesley Harms was de vorm van beide spelers ver te zoeken en ook hier veel problemen met dubbels. Voor Wesley Harms werd dit in de  klap met de hamer in leg 7 waarin hij vier darts voor 4-3 mist en Newton dan met dubbbel 10 de partij beslist.

Het schema voor dinsdagavond staat hieronder en in het blokje live stream darts op deze site vind u de link naar de live stream van RTL7 vanaf 20:00 uur.

Gr Speler / Player Uitslag
D Jan Dekker  
Arron Monk  
A Mark Webster  
Co Stompé  
C Kevin Painter  
James Hubbard  
B Robert Thornton  
Steve Beaton  
D James Wade  
Mervyn King  
A Phil Taylor  
Scott Waites  
C Simon Whitlock  
Dean Winstanley  
B Michael v Gerwen  
Ted Hankey  

Foto’s bij dit verslag (C) Lawrence Lustig – PDC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands