PDC

Kwartfinales World Grand Prix; update Hylton – Burnett

Nog 3 sessies te gaan en dan weten we wie dit jaar tot de nieuwe PartyPoker.com World Grand Prix kampioen wordt gekroond. Titelverdediger James Wade is nog volop in de race maar dat is ook de man met de meeste titels op naam, Phil Taylor.

Wade zijn tegenstander vanavond is Andy Smith, die zich thuis voelt op dit podium en Taylor treft Mark Webster die in goede vorm steekt.  Vier nieuw namen in de slotfase van het toernooi waarvan  Brendan Dolan, de Noord Ier die tot ongekende hoogte is gestegen dit toernooi. Dolan speelt tegen John Henderson die voor het eerst in de kwartfinale van dit toernooi komt. Hier rijst de vraag of Hendo zijn zenuwen onder bedwang kan houden in deze match.

In de laatste partij van de avond Mark Hylton, en daar had ook niemand opgerekend tegen een andere openbaring, Richie Burnett die na jaren terug is op het hoogste podium. Wie de halve finales gaan halen weten we over een paar uur.

Gedurende de avond proberen we kleine wedstrijdverslagen plus het resultaat van de wedstrijden op deze pagina weer te geven.

Brendan Dolan – John Henderson  4 – 1

Misschien heeft de goede start Henderson de das omgedaan, of wel het onsportieve publiek dat juichte als hij zijn darts niet op de op de juiste plaats gooide. In ieder geval Brendan Dolan is door naar de halve finale. Vanuit de wedstrijd gezien verdiend want Brendan Dolan speelde een goede wedstrijd waarin hij weinig kansen onbenut liet. Hij verloor de eerste set met 3-0 maar zette dat in de tweede met dezelfde uitslag in zijn voordeel weer recht.

In de derde set bij 2-2 knoeien beide spelers op de dubbel. Dolan is dan de gelukkige want hij finisht als eerste voor 2-1 in sets. Ook de vierde en vijfde set eindigen in 3-2 en Henderson heeft daar zeker zijn kansen gehad maar niet kunnen benutten.

Andy Smith – James Wade 2-4

Op de belangrijke momenten niet scherp genoeg zijn was de grondslag aan de nederlaag van Andy Smith. In een match waarin de twee spelers aardig aan elkaar gewaagd waren opende Wade met een break tegen Smith, die op zijn beurt in de tweede leg tegen de darts in won. In de derde was de beurt weer aan Wade en als Smith dan tops mist voor de gelijkmaker is de eerste set voor James Wade.

Andy wint met dezelfde cijfers de tweede set maar krijgt geen leg mee in de derde stand 2-1 voor Wade. Smith komt in de vierde sterk terug naar 2-2 maar vanaf dat moment gooit hij te veel ‘lose darts’ op de beslissende momenten of mist de dubbel en zo met 2 maal 3-2 in set 5 en 6 is Wade door naar de halve finale.

Phil Taylor – Mark Webster 4-0

Vier sets  en slechts 3 legs mee dat is de optelsom die we maken na afloop van de partij tussen Phil Taylor en Mark Webster. Mark speelde al de hele week een goed toernooi, maar vanavond was voor Mark goed niet goed genoeg omdat Taylor in bloedvorm stak. Webster kreeg geen leg mee in de eerste set, wist er 2 mee te pakken in de tweede en mist in de derde dubbel 10 voor op zijn minst nog een punt.

Ook set 3 gaan in drie legs naar Taylor die in de vierde doorstoomt en op 2-0 komt. Webster kan dan de eer nog redden door de derde leg te winnen, maar in de vierde is het over en uit. Taylor door naar de finale en gaat spelen tegen de winnaar van de laatste partij van de avond.

Mark Hylton – Richie Burnett 1 – 4

The Prince of Wales na ruim 10 jaar terug in een halve finale van een tv toernooi. Een knap staaltje van Richie Burnett die vanavond in 5 sets Mark Hylton zijn road of victory versperde. In een moeizame eerste set won de Welshman met 3-2, on vervolgens de tweede set aan Hylton af te geven.

Maar Hylton miste teveel zeker zijn dubbels en zonder deze kom je niet verder. In de drie volgende sets kon Hylton nog twee keer een leg binnenhalen ( 1-3 : 0-3 : 1-3 ) maar daarmee was zijn avontuur op het World Grand Prix podium voorbij. Twee spelers uit the early days of darts morgen tegen elkaar in de halve finale, Phil Taylor tegen Richie Burnett.