PDC

Kwalificatie criteria voor PDC Ladbrokes.com World Darts Championship

Het PDC Ladbrokes.com World Darts Championship, het invitatie wk toernooi met het grootst aantal deelnemers, namelijk 72 zal dit jaar gehouden worden vanaf 15 december  tot 2 januari 2012. Plaats van handeling is opnieuw het Alexandra Palace in Londen.

Voor dit toernooi plaatst de PDC’s top 32 spelers automatisch alsmede de niet geplaatste spelers uit de top 16 van de  PDC  Players Championship Order of Merit. Peildatum voor deze laatste ranking is na afloop van het Pro Tour evenement op 27 november aanstaande.

 

Verder mogen vier niet gekwalificeerde spelers uit de Europese Order of Merit en de beste speler van de Noord Amerikaanse ranking rekenen op een uitnodiging.  

 

Op maandag 28 november is er in Wigan nog een speciaal PDPA kwalificatietoernooi waarvan de winnaar zich ook voor de eerste ronde plaats. Sam Reed, de Australische DPA Grand Prix kampioen weet zich al geplaatst daarbij komt nog uit de hoek van Down and Under de winnaar van de Oceanic Masters.

 

16 plaatsen worden toegekend aan spelers die zich via internationale kwalificatie criteria weten te plaatsen, de runner up van het PDPA kwalificatie evenement en de nummer 1 van de PDC Unicorn Youth Tour Order of Merit.

 

Kwalificatie spelers kunnen uit heel Europa komen zoals  bijvoorbeels Scandinavië maar ook uit Azië, de winnaar van de Zuid Afrikaanse Masters en als nieuwe toevoeging  spelers uit Thailand, Maleisië en Singapore die zich via dit toernooi weten te plaatsen.
Shane O’Connor en Connie Finnan zullen strijden voor een gereserveerde plek voor de winaar van de Tom Kirby Memorial Irish Matchplay. Deze match zal op zondag 9 oktober gespeeld worden in het City West hotel in Dublin, voorafgaand aan de World Grand Prix finale. Warren French (zie foto)  heeft  zich al geplaatst volgens de Nieuw-Zeelandse ranglijst.

 

Foto © PDC England

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands
%d bloggers liken dit: