PDC

Knokken voor de laatste plaats en de bonus

Vanavond, donderdag 11 mei, wordt in Aberdeen de laatste ronde gespeeld van de Betway Premier League. De laatste kans om je te plaatsen voor de play off op 18 mei waar nog 4 spelers aan deelnemen. De top vier die na vanavond staat nat 15 speelweken. Drie van de vier spelers zijn al bekend. Dit zijn Michael van Gerwen, momenteel de lijstaanvoerder van de Premier League, Peter Wright, tweede en Gary Anderson, als derde. De vierde plaats is nagenoeg zeker voor Phil Taylor maar er kan een kink in de kabel komen als Taylor vanavond zijn wedstrijd tegen Adrian Lewis verliest.

Bij winst of gelijk spel gaat Taylor door naar de play off.  Ook maakt Dave Chisnall nog een kleine kans als hij zijn partij tegen James Wade wint, liefst met ruime cijfers en dan moet Taylor met ruime cijfers verliezen om zo een beter leg saldo te krijgen. In principe een gelopen race voor Taylor, die dan of Michael van Gerwen of Peter Wright treft in de play off.

Dit hangt weer af wie er na vanavond eerste staat op de ranglijst. Michael staat 1 punt voor op Peter Wright die vanavond tegen Raymond van Barneveld speelt. Michael speelt tegen Gary Anderson en die heeft thuisvoordeel en zal er op gebrand zijn Michael vanavond met lege handen naar huis te sturen.

Mocht Anderson winnen en Peter Wright ook dan stijgt Peter naar plaats 1 en kan dan ook de cheque van £ 25.000,- in zijn zak steken. Dit is een bonus voor de speler die na 15 speelweken nummer 1 staat op de ranglijst. Vier spannende wedstrijden dus nog vanavond  met als eerste die tussen Dave Chisnall en James Wade.

De indeling voor vanavond;

Week  15   ABERDEEN    
Pos  Player   Player   score
1 Dave Chisnall James Wade
2 Phil Taylor Adrian Lewis
3 Peter Wright Raymond van Barneveld
4 Michael van Gerwen Gary Anderson
error: © Prodarts Europe - the Netherlands