PDC

Kleurt Wolverhampton vanavond vol oranje?

Donderdagavond, 17 november, het tweede en laatste gedeelte van de tweede ronde van het Singha Beer Grand Slam of Darts. Een avond waarop 3 Nederlanders in actie komen voor een plek bij de laatste 8. Kleurt Wolverhampton vanavond vol oranje als alle 3 de Nederlanders hun partij weten te winnen? Het wordt een pittige opgave van hun tegenstanders hebben allen een behoorlijke reputatie.  Na de openingspartij tussen Jamie Hughes en Chris Dobey komt als eerste Nederlander Benito van de Pas op het podium.

Zijn tegenstander is James Wade, nummer 6 van de PDC Order of Merit. Wade eindigde met 2 gewonnen partijen als 2de in groep G, Benito, die indruk maakte in de poulefase bleef ongeslagen. Hij won in de poulefase van Adrian Lewis, Scott Mitchell en Chris Dobey en als deze vorm van de voorronde er vanavond ook is dan is er een goede kans dat ‘Big Ben’ de kwartfinale gaat halen.

De derde partij is op papier een ongelijke strijd. Wereldkampioen en routinier  Gary Anderson tegen debutant Danny Noppert. Hoe nuchter blijft de Fries in deze partij zodat hij kan toeslaan op de momenten dat Anderson het laat liggen? Een zware opgave, maar het is een blijft darts, dus kan het alle kanten opgaan.

De slotpartij gaat tussen Raymond van Barneveld en de nummer 1 van de BDO, Glen Durrant. Barney is in vorm  en bleef ongeslagen in de poule.  In de laatste match tegen Mensur Suljovic zorgde hij met zijn 3-5 overwinning ook nog eens dat Danny Noppert ook zeker was van een plek bij de laatste 16. Theoretisch een mooie afsluiter van de avond  die dan misschien geheel oranje kleurt.

De wedstrijden van woensdagavond hadden een bloedstollend spannend begin. Gerwyn Price en Brendan Dolan hielden het spannend tot de laatste leg. En dat leek in het begin niet zo te gaan lopen want Price kwam 4-0 voor. Ba de break na een 5-1 stand kwam Dolan terug en pakte uiteindelijk de 19de leg voor een plek bij de laatste 8.

Phil Taylor won met 10-5 van Canadees Jeff Smith die teveel ontzag had voor de beste speler aller tijden en daardoor niet in zijn spel kwam. Daarna ook een 10-5 uitslag in het voordeel van Michael van Gerwen. Michael had in deze partij veel pijlen nodig voor de dubbel en daar kon tegenstander Robert Thornton af en toe van profiteren.

In de laatste partij van de woensdagavond namen we afscheid van Darryl Fitton die na een 3-2 voorsprong bij de eerste break geen punt meer tegen Peter Wright wist te scoren en met 10-3 geklopt werd.

De uitslagen van woensdag 16 november en de indeling voor donderdag 17 november;

Tweede ronde    woensdag 16 november    
Pos  Player   Player    score
1 Gerwyn Price (B1) Brendan Dolan (A2) 9 10
2 Phil Taylor (D1) Jeff Smith (C2) 10 5
3 Michael van Gerwen (A1) Robert Thornton (B2) 10 5
4 Peter Wright (C1) Darryl Fitton (D2) 10 3
Tweede ronde   donderdag 17 november    
Pos  Player   Player    score
1 Jamie Hughes (G1) Chris Dobey (H2)
2 Benito van de Pas (H1) James Wade (G2)
3 Gary Anderson (E1) Danny Noppert ((F2)
4 Raymond v Barneveld (F1) Glen Durrant (E2)

 

Foto © Lawrence Lustig – PDC 2016

error: © Prodarts Europe - the Netherlands