PDC

Anderson met hakken over de sloot tegen ‘Noppie’

PDC wereldkampioen Gary Anderson is gisteren, tijdens de laatste sessie van de partijen laatste 16 Grand Slam of Darts, met de schrik vrij gekomen. Tegenstander en debutant op zo een groot podium, Danny Noppert wist hem het vuur aan de schenen te leggen in hun partij voor een plek in de kwartfinale. Noppert speelde een sterke partij, was in de beginfase 100% op zijn dubbels en dat zorgde na een 3-2 achterstand bij de eerste break voor een 6-4 voorsprong bij de tweede met als kanttekening een schitterende 164 finish voor 3-3.

Daarna kantelde de match in het voordeel van Anderson. Danny miste te veel dubbels en zo werd de 6-4 voorsprong een 9-6 achterstand. Maar daarna werd Anderson weer slordig en kon Noppert wonderbaarlijk terug komen naar 9-9. In de beslissende leg kon Anderson dan uiteindelijk toch het verschil maken door deze leg te winnen en Noppert helaas met lege handen achter bleef. Schrale troost voor de Fries dat hij met opgeheven hoofd terug kan naar Nederland want hij heeft een werelds toernooi gespeeld.

In de eerste partij van de avond tussen Jamie Hughes en Chris Dobey kreeg de match na een 9-5 voorsprong voor Chris Dobey de wedstrijd een spannende wending. Voor thuispubliek kwam BDO speler Jamie Hughes terug naar 9-9. Dobey heeft wat matchdarts gehad in die tijd maar vond de dubbel niet maar zette dit op het juiste moment weer recht en won uiteindelijk met 10-9

Anti climax was er voor Benito van de Pas in zijn partij tegen James Wade. Benito die zo sterk speelde in de poulefase vocht in die partij meer tegen zich zelf. Het liep voor geen meter en dat resulteerde ineen 7-0 achterstand.  En beter is het niet geworden en ging van de Pas met een 10-2 nederlaag het podium af.

In de laatste partij wel een Nederlandse overwinning. Raymond van Barneveld won met 10-7 van BDO nummer 1, Glen Durrant in een best pittige partij. Raymond wist bij de eerste break een voorsprong te nemen en won na de break nog eens 2 legs op rij voor 5-2 voor. Maar Durrant gaf zich niet gewonnen en won op zijn beurt 3 legs op rij waarmee de heren weer op gelijke hoogte kwamen.

Daarna weer Barney glorie want op zijn beurt pakte Raymond 3 legs voor 8-5 om uiteindelijk met 10-7 de kwartfinale te bereiken.

Vanavond spelen Michael van Gerwen en Brendan Dolan de eerste partij van de avond gevolgd door Peter Wright tegen Phil Taylor over bestt of 31 legs. Chris Dobey tegen James Wade en Gary Anderson spelen zaterdagavond.

De halve finale en finale worden zondag gespeeld.

Hieronder de wedstrijden volgens het play off schema:

 Laatste 16        
Pos  Player   Player    score
1 Michael van Gerwen (A1) Robert Thornton (B2) 10 5
2 Gerwyn Price (B1) Brendan Dolan (A2) 9 10
3 Peter Wright (C1) Darryl Fitton (D2) 10 3
4 Phil Taylor (D1) Jeff Smith (C2) 10 5
5 Gary Anderson (E1) Danny Noppert ((F2) 10 9
6 Raymond v Barneveld (F1) Glen Durrant (E2) 10 7
7 Jamie Hughes (G1) Chris Dobey (H2) 9 10
8 Benito van de Pas (H1) James Wade (G2) 2 10
 Laatste 8        
Pos  Player   Player    score
1 Michael van Gerwen (A1) Brendan Dolan (A2)
2 Peter Wright (C1) Phil Taylor (D1)
3 Gary Anderson (E1) Raymond v Barneveld (F1)
4 Chris Dobey (H2) James Wade (G2)
 Halve finale        
Pos  Player   Player    score
1
2
 Finale        
Pos  Player   Player    score
1

 

Foto © Lawrence Lustig – PDC 2016

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands