PDC

Kim Huybrechts en Vincent van der Voort uitgespeeld

WHITLOCK_ECR1_01Op de eerste avond van het Partypoker.net European Championship zijn Kim Huybrechts en Vincent van der Voort uitgeschakeld voor verdere deelname. Kim kon niet in de voetsporen treden van broer Ronnie die met 6-3 Engelsman Stuart Kellett in de eerste partij van de avond klopte. Kim kwam een maatje tekort tegen titelverdediger Simon Whitlock ondanks zijn sterke inhaalrace van 4-12 achter naar 4-4 ging de partij toch met 6-4 naar de Australiër. In de partij erna tussen Phil Taylor en Vincent van der Voort zat het “Vinnie” niet echt mee tegen Taylor die nu niet een al te beste partij speelde. Teveel “lose darts” en ongelukkig op de dubbels waren debet aan de 6-3 nederlaag van Vincent. Wel door naar de volgende ronde is Raymond van Barneveld.

Raymond rekende in een niet al te hoog staande partij af met Tomas Seyler. “Shorty” zoals de bijnaam is van Tomas heeft best wat kansen gemist om het Raymond echt moeilijk te maken en moest met slechts 1 gewonnen leg afscheid nemen van zijn thuis publiek.  De beste partij van de avond werd gespeeld door Jamie Caven die met een 3 dartgemiddelde van 106.09  een white wash uitdeelde aan Dave Chisnall. Peter Wright, de meest markante speler binnen het PDC spelers circuit kon in de beginfase van zijn match tegen Colin Lloyd nog gelijke trend houden maar vanaf leg vier maakte de super geconcentreerde Jaws het verschil en won de partij.

Ier Brendan Dolan is na een paar glorieuze maanden de scherpte een beetje kwijt en keek in zijn partij tegen de Schot Brendan Dolan al gauw tegen een 4-0 achterstand aan, meer dan twee legs wist Brendan niet te winnen en met een 6-2 nederlaag is ook hij uitgespeeld. Invaller voor Gary Anderson, Mark Webster kan ook terug naar Wales. “Webbie” moest de eerste 3 legs van de match al afstaan aan tegenstander James Wade voordat hij zijn eerste punt  wist te scoren. In leg 6 maakte Mark nog 4-2 maar mede door teveel missers op de dubbels ging de partij met 6-2 naar the Machine.

Uitslagen overzicht:

Donderdagavond        
Pos  Player   Player score  
1 Stuart Kellett Ronny Huybrechts 3 6
2 Jamie Caven Dave Chisnall 6 0
3 Colin Lloyd Peter Wright 6 4
4 Robert Thornton Brendan Dolan 6 2
5 Simon Whitlock Kim Huybrechts 6 4
6 Phil Taylor Vincent van der Voort 6 3
7 Raymond van Barneveld Tomas Seyler 6 1
8 James Wade Mark Webster 6 2

 

WEDSTRIJD VOLGORDE VOOR VRIJDAGAVOND:

Vrijdagavond        
Pos  Player   Player score  
1 Jani Haavisto Justin Pipe
2 Max Hopp Paul Nicholson
3 Andy Hamilton Terry Jenkins
4 Ronnie Baxter Mervyn King
5 Wes Newton Jelle Klaasen
6 Michael van Gerwen Kurt Van De Rijck
7 Adrian Lewis Mensur Suljovic
8 Kevin Painter John Part

 

Foto bij dit verslag (C) Carten Arlt _ PDC Europe

 

 

 

 

 

 

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands