PDC

Kan Robert Thornton het tij nog keren

Vanavond wordt het voor de Schot Robert Thornton een belangrijke avond. Hij moet tijdens de achtste speelweek van de Betway Premier League in de Echo Arena Liverpool tweemaal in het strijdperk treden omdat hij nog een wedstrijd heeft in te halen. En voor hem is het zaak om vanavond de winst te pakken om zo mogelijk te voorkomen dat hij moet afhaken omdat hij zich niet bij de beste 8 kan scharen. Na zes speelweken staat Thornton met 1 punt onder aan. Thornton opent de avond in Liverpool tegen Michael Smith. Smith had vorige week een dag vrij af en staat 2 punten 1 plaats hoger dan Thornton.

Michael Smith is dus ook nog steeds niet zeker van deelname in deel twee van deze competitie maar kan bij winst misschien uit de gevarenzone komen. Maar dan moet Chisnall ook met 3 punten punten laten liggen tegen Gary Anderson. Beide komen in de tweede partij in actie en Anderson heeft zich vorige week uit de gevarenzone weten te spelen tijdens de inhaalavond en staat nu op plaats 3.

De derde partij gaat tussen Raymond van Barneveld en Adrian Lewis. Een wedstrijd waarin Raymond bij winst goede zaken kan doen en dan in de nieuwe stand boven Adrian Lewis komt te staan.  En mogelijk dan ook boven Peter Wright die in de vierde partij van de avond tegen Phil Taylor speelt.

Thornton sluit de avond af tegen de nummer 1 van de competitie, Michael van Gerwen. Michael verspeelde vorige week een punt door een 5-1 voorsprong op Taylor weg te verspelen en met een gelijkspel genoegen moest nemen. Wordt Robert Thornton nu het kind van de rekening als Michael in de laatste partij dat van vorige week even recht wil zetten?

Hieronder de indeling voor vanavond en daaronder de stand na  7 speelweken.

Week  08 Liverpool
Pos  Player   Player    score
1 Michael Smith Robert Thornton
2 Gary Anderson Dave Chisnall
3 Adrian Lewis Raymond v Barneveld
4 Phil Taylor Peter Wright
5 Michael v Gerwen Robert Thornton

 

Stand Premier League week 07
Speler gesp. winst gelijk verlies saldo Pnt
Michael v Gerwen 7 5 1 1 20 11
Phil Taylor 7 5 1 1 19 11
Gary Anderson 7 5 0 2 9 10
James Wade 8 4 0 3 3 10
Adrian Lewis 7 4 0 3 3 8
Peter Wright 7 3 1 3 -1 7
Raymond v Barneveld 7 3 0 4 0 6
Dave Chisnall 7 1 1 5 -9 3
Michael Smith 7 1 1 5 -22 3
Robert Thornton 6 0 1 5 -22 1

 

Foto © PDC – Lawrence Lustig – 2016

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands