OVERIG NIEUWS

Josephus Schenk winnaar 3de Veltins Open

Zaterdag 13 februari werd onder leiding van Prodarts Europe het  3de Veltins Open darts toernooi gehouden in café zaal FF naar Steef in Hummelo. Er waren 50 deelnemers  naar Hummelo gekomen voor deze titel en een deel van de totale prijzenpot van € 500,00. Onder de deelnemers uiteraard titelverdediger Maarten Gerritsen die de tweede editie in 2015 won en regionale toppers als Niels Haverdil, Elrico Lenting, Tom van Ree, Wesley van der Veen, Ricardo Ulrich. Ook voormalig PDC speler Josephus Schenk, die in 2005 debuteerde op het grote PDC WK en toen in de derde ronde Peter Manley wist te kloppen, was naar Hummelo gekomen en niet zonder succes.

Josephus bereikte uiteindelijk de finale na een poule fase waarvan de beste 3 spelers per poule zich voor de finale ronde plaatsen met overwinningen in de finale ronde op Kobus Vriezen ( laatste 16 ) Niels Haverdil (laatste 8)  en in de halve finale Toon te Kamp.

Tegenstander in de finale werd titelverdediger Maarten Gerritsen die eerste werd in zijn poule en op weg naar de finale Harrie ten Holder klopte bij de laatste 16 en in de kwartfinale Elricoveltinsopen2016_gameshot

Lenting. Gelegenheidsdarter Bert Luimes, die in zijn schuur een bord heeft hangen waar hij regelmatig op oefent speelde de halve finale tegen Maarten na een reeks van indrukwekkende overwinningen in de finaleronde.

Maar in de halve finale was Maarten toch even te sterk hij won slechts 1 leg in een best of 9 partij. In de finale tussen Maarten en Josephus kwam het keerpunt in de wedstrijd bij een 2-2 stand.
Maarten was op weg naar een dubbel maar verrekende zich en gooide zich stuk Josephus snoepte zo deze leg van Maarten af en dat viel Maarten toch even koud op zijn dak. De scherpte was er even af en verloor zo nog eens twee legs op rij.

Josephus had nog 1 leg nodig maar de 8ste leg kon Maarten nog binnenhalen voor een 5-3 stand in de negende leg viel uiteindelijk het doek voor Maarten en werd Josephus Schenk de nieuwe Veltins Open kampioen.

Het was een gezellig toernooi met na afloop nog een verloting. Onder nog de aanwezige deelnemers ( en dat waren er nog heel veel ) werden nog een aantal prijsjes verloot.

Naast de grote finale werd een B finale gehouden voor de 20 spelers en speelsters die zich niet plaatsten voor het finaleronde van het hoofdtoernooi. In dit toernooi bereikten Jeroen Giesen en Rob Brinkhuis de finale. In een best of 7 bleek Jeroen veruit de betere speler en klopte Rob met 4-0. Beide spelers ontvingen na afloop van de finale een herinneringsbeker en een Grevensteiner bierpakket.

Uitslagen 3de Veltins Open vanaf de laatste 16:

Pos Speler 1   Speler 2  score
1 Arnold Grotenhuis Bert Luimes 0 3
2 Tom van Ree Lee McColm 2 3
3 Elrico Lenting Roel Eijkelkamp 3 1
4 Maarten Gerritsen Harrie ten Holder 3 0
5 Joost Geurts Toon te Kamp 0 3
6 Wilco Lenderink Peter van den Toren 2 3
7 Kobus Vriezen Josephus Schenk 0 3
8 Ricardo Ulrich Niels Haverdil 2 3
 Laatste 8        
Pos Speler 1   Speler 2  score
1 Bert Luimes Lee McColm 4 1
2 Elrico Lenting Maarten Gerritsen 1 4
3 Toon te Kamp Peter van den Toren 4 3
4 Josephus Schenk Niels Haverdil 4 0
 Halve finale        
Pos Speler 1   Speler 2  score
1 Bert Luimes Maarten Gerritsen 1 5
2 Toon te Kamp Josephus Schenk 3 5
 Finale        
Pos Speler 1   Speler 2  score
1 Maarten Gerritsen Josephus Schenk 3 6

Uitslagen B- finale laatste 8:

Pos Speler 1   Speler 2  score
1 Koen Storteler Dustin Linke 2 3
2 Jeroen Giesen Mitchel Buttner 3 0
3 Don van Londen Maren van Uhm 3 2
4 Rob Brinkhuis Henk Jan Lovink 3 1
 Halve finale        
Pos Speler 1   Speler 2  score
1 Dustin Linke Jeroen Giesen 2 4
2 Don van Londen Rob Brinkhuis 0 4
 Finale        
Pos Speler 1   Speler 2  score
1 Jeroen Giesen Rob Brinkhuis
error: © Prodarts Europe - the Netherlands