WDF/BDO

John ‘Boy’ Walton weer terug op het wereldpodium

Van de ene dag op de andere dag was dartsspeler John Walton uit beeld verdwenen. Jarenlang een vertrouwd gezicht op de grote podia maar in januari 2014  ontbrak hij voor het eerst na jaren op Lakeside. Maar in januari komt hij terug want gisteren presteerde hij het om via het Lakeside World Pro play off toernooi zich te plaatsen. Naast Walton plaatsen zich ook de Deen Vladimir Andersen, de Scot Alan Soutar en Engelsman Darren Peetoom. Ook in het damestoernooi keert een oude bekende terug want Dee Bateman wist zich te plaatsen samen met de Nieuw Zeelandse Tina Osbourne.

In het herentoernooi waren Patrick Morelissen en Berry van Peer een aardig eind op weg om zich te plaatsen maar vonden beiden hun Waterloo bij de laatste 32 spelers. Patrick verloor met 2-1 van Engelsman John Ferrell en een andere Engelsman, Tony Martin klopte Berry.

Voor Anca Zijlstra waren de druiven gisteren wel heel erg zuur. Zij speelde de finale voor een startbewijs voor Lakeside tegen de Nieuw Zeelandse Tina Osborne die ze met 1-3 verloor

Ook werd gisteren het BDO  Lakeside World Youth Championship gespeeld waarin de Ier Jordan Boyce en Engelsman Joshua Richardson de finale haalden en in januari dus deze wedstrijd op het Lakeside podium gaan uitvechten.  Beide spelers klopten in de halve finale een Nederlandse deelnemer, Joshua klopte heel overtuigend met 3-0 Justin van Tergouw en Jordan Boyce wist in een spannende partij de vijfde en beslissende leg van Job ten Heuvel af te snoepen.

Voor een indruk van de play off en jeugdtoernooi klik hier

error: © Prodarts Europe - the Netherlands