WDF/BDO

Jimmy Hendriks stunt op Lakeside en ook Sharon Prins blijft in de race

Gisteren was de uitschakeling van de regerend Lakeside kampioen volgens de Engelsen het hoogtepunt van het toernooi, maar na vandaag is er iets om nog lang over na te praten, de uitschakeling van 3 voudig Lakeside  World Champion, Martin Adams. Verantwoordelijk voor deze daad, de net 18 jaar oude Castricummer, Jimmy Hendriks die in een zeer spannende partij de dartsveteraan wist uit te schakelen. En dat bij zijn debuut op dit wereldpodium, is dit werkelijk een ongekende prestatie. Rustig blijven als je ziet dat je tegenstander en routinier op dit podium heel veel steekjes laat vallen om dat zo koel als je maar kunt af te straffen. Het is Jimmy gelukt in de vijfde en beslissende set strafte hij de vele missers op een dubbel door Wolfie genadeloos af en staat hij in de tweede ronde van het toernooi.

En in die tweede ronde wordt het een strijd tussen twee jongelingen en debutanten op dit podium, want tegenstander in de tweede ronde is Richie George. De eerste wedstrijd van de zondagmiddag sessie kreeg bijna ook een verrassende uitslag omdat  James Wilson het Stephen Bunting knap lastig wist te maken. Pas in de vijfde en laatste set zette Stephen zijn stempel op de partij nadat hij van een 2-1 set achterstand was terug gekomen. Steve Douglas bereikte ook de tweede ronde met een 3-1 overwinning op de Schot Gary Stone. Stone liet het op beslissende momenten ook afweten hetgeen hem de partij heeft gekost.

Vreugde tranen zagen we aan het eind van de laatste heren partij van de middag tussen Scott Mitchell en Mark Barilli. Ook een partij waarin het alle kanten kon uitgaan en de beslissing tot grote opluchting in het voordeel van Scott Mitchell viel die zo blij was met zijn overwinning dat hij er even vol van raakte.

In de volgende partij het debuut van Sharon Prins die via het kwalificatietoernooi  de Lakeside had gehaald. Tegenstander in die partij de inmiddels tot Duitse genaturaliseerde Irina Armstrong die de eerste set met 3-2 wist te winnen. Sharon sloeg terug in de tweede set maar kwam in de beslissende set al snel 2-0 achter, maar vocht zich in de derde terug naar 2-1 en kwam in de vierde weer op gelijke hoogte. In de vijfde en laatste leg van de partij bleef Sharon koel en met Irina klaar voor de dubbel vond ze met 1 darts dubbel 8 voor de partij en een plaats in de tweede ronde.