JEUGDCORNER

Jimmy Hendriks is World Cup Youth Champion

Met een 6-4 overwinning, waarvoor hij keihard heeft moeten knokken, is Jimmy Hendriks vandaag World Cup Youth Singles Champion geworden. Zijn derde grote titel binnen een jaar tijd waarmee de jonge Castricumse dartsspeler darts geschiedenis schrijft. Eerder dit jaar won hij de Europe Cup titel en enkele weken geleden nog de Winmau World Master titel.

Jimmy speelde de finale tegen de Duitse Max Hopp die een 3-0 voorsprong wist te nemen. Max die de matchh begon brak Jimmy in de tweede leg en na de winst van Max in de derde leg trokken er donkere wolken over het podium. De Duitse jongen speelde erg sterk en had iedere keer antwoord op het goede spel van Jimmy.

Pas in de vierde en vijfde leg scoorde Jimmy zijn eerste punten maar zag het gat weer na twee legs achter groeien na de zesde leg die door Hopp werd gewonnen.  Het niveau van de wedstrijd steeg naar ongekende hoogte en zo beetje bij beetje moest Max Hopp afhaken. Jimmy kwam terug naar 4-4 om met een 18 en een 16 darter in de laatste leg met een 124 finish de titel veilig te stellen.

Het was een jeugdpartij van ongekende hoogte met een 30.99 gemiddelde voor Max Hopp en 32.00 voor Jimmy.

Eerder deze dag speelde de Engelse Fallon Sherrock de meisjes singel finale tegen de Zuid Afrikaanse Courtney Mulder. Een finale waarin de Engelse domineerde en met 4-0 de titel voor Engeland veilig stelde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands