OVERIG NIEUWS

Jeugd LaCo Team voor Roosendaalse Darts Federatie

rdf_logoMede dankzij de inzet van Dart Youngstars Management speelt er dit jaar  voor de Roosendaalse Darts Federatie een jeugdteam mee in de Landelijke Competitie, LaCo.  In het verleden heeft DYM zich eerder met LaCo jeugd bezig gehouden o.a. in haar beginjaren door betrokkenheid bij de teams van DBMN en later DSWN. Nadat Santino Broer het roer van DYM had overgenomen is deze traditie voortgezet met onder andere adviseren van de PDB bij het opzetten van een jeugdplan met als resultaat een goede ontwikkeling van de jeugd onder leiding van Carel Crielaars. Mede door de inzet van Carel beschikt de PDB nu over een LaCo jeugdselectie.

Enige weken geleden werd het verzoek van DYM voor de oprichting van een LaCo jeugdselectie binnen de RDF gehonoreerd door het bestuur  van de Roosendaalse. Na overleg met  voorzitter Linda Gulden is er ook een dartlocatie gevonden,  ’t Oude Café te Sint Willebrord, die als partner van DYM dit initiatief voor de jeugd in de omgeving van Roosendaal gaat
steunen. ‘t Oude Café zal dit komende seizoen als thuislocatie van de RDF LaCo jeugdselectie functioneren en kon afgelopen donderdag de eerste 6 spelers en hun ouders begroeten tijdens de informatieavond die door DYM was georganiseerd.

De selectie zal bestaan uit de jeugdspelers; Damian Mol, Ricardo Roks, Glenn Vianen, Dennis Faasen, Rowan Konings en Jurek Kardinaal. Er wordt op dit moment nog gesproken met een aantal gegadigden en de selectie zal dan ook op korte termijn worden uitgebreid. Het RDF LaCo jeugdteam zal worden begeleid door Jean-Jaq Glerum en Santino Broer.

Om de spelers extra te motiveren zullen alle spelers ook gaan deelnemen aan de evenementen Next Talent of Darts en de Amateur & Youth Trophy die door de NDB voor de jeugd worden georganiseerd. Ook zal worden geprobeerd om zoveel mogelijk van de spelers aan de NDB ranking deel te laten nemen. Met dit initiatief hoopt DYM namens de RDF meer jeugd te interesseren voor de dartsport in de regio Roosendaal.

error: © Prodarts Europe - the Netherlands