WDF/BDO

Jeffrey de Zwaan wint NDB play off toernooi voor startbewijs Zuiderduin Masters

jeffreydeZwaan_NDBqualifier_01Het laatste overgebleven startbewijs voor deelname aan het komende internationale top darts toernooi, de Zuiderduin Masters, is gewonnen door de 17 jarige Jeffrey de Zwaan. Voor dit startbewijs werd door de Nederlandse Darts Bond op vrijdag 25 oktober in Houten een play off toernooi gehouden. Deelnemers aan dit toernooi waren de spelers van de Nederlandse heren selectie die zich niet rechtstreeks geplaatst hadden voor deelname aan de Zuiderduin Masters. Na een aantal onderlinge wedstrijden bleven Jeffrey de Zwaan en Jonny Nijs als enige spelers over voor de finale.
Beide spelers hadden tot op dat moment nog geen match verloren en beide hadden al eens gespeeld op het Zuiderduin podium. Jonny speelde in 2005 al een keer mee in de Masters en in 2011 en 2012 was Jeffrey een van de zes deelnemers aan het Zuiderduin Masters jeugdtoernooi. Dit jaar speelt Jeffrey als jongste speler mee in het herentoernooi want aan hem werd, na een sterk gespeelde finale die hij met 3-1 won, het laatste startbewijs voor de Zuiderduin Masters werd overhandigd.

Komende woensdag 30 oktober vindt de loting plaats. De eerste 8 spelers op de Zuiderduin Masters ranking worden elk als groepshoofd geplaatst en zullen de 16 andere heren door loting over de groepen worden verdeeld.
Bij de loting voor het damestoernooi worden de eerste twee spelers van de Zuiderduin Masters dames ranking als groepshoofd geplaatst en worden de overige vier dames door loting over de twee groepen verdeeld.
Bij de jeugd is er geen seeding. De zes jeugdspelers worden door het lot verdeeld over twee groepen.
De kaartverkoop voor de Zuiderduin Masters, die van 6 tot en met 8 december wordt gehouden in Hotel Zuiderduin te Egmond aan Zee is inmiddels in volle gang. Ook zijn er voor dit toernooi aantrekkelijke hotelarrangementen beschikbaar. Op dit toernooi kunt u de 24 beste heren, 6 beste dames en 6 beste jeugdspelers uit de nationale en internationale dartscircuit in actie zien. Informatie over tickets, hotelboekingen en het toernooi kunt u vinden op de website van het toernooi: www.zuiderduinmasters.nl

Foto (C)  Evert Zomert – www.evertzomer.nl

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands