PDC

Jan Dekker plaatst zich voor de 2e ronde van de European Darts Open te Düsseldorf

Vandaag om 13:00uur is men begonnen aan de European Darts Open 2016 in het Maritim Hotel, Düsseldorf. Dit is het 6e toernooi in een reeks van in totaal 10 stuks. Vorig jaar won Robert Thornton maar kan hij ook dit jaar weer de titel pakken, of wordt het toch weer Micheal van Gerwen.Grote afwezige in Düsseldorf is toch wel 16-voudig wereld kampioen Phil ‘The Power’ Taylor, hij meldde zich gisteren op het laatste moment af voor dit toernooi.

John Henderson (86,96) – Jan Dekker (84,02) 4 – 6
Jan Dekker heeft de 2e ronde behaald van de European Darts Open door met 6-4 te winnen van John Henderson. De eerste leg ging in een 19 darter naar Dekker, maar vervolgens nam Henderson het over door met een 14 en 15 darter de stand naar 2-1 te zetten. Dekker won vervolgens de 2 volgende legs op rij en nam de leiding met 2-3 maar het ging zeer moeizaam.
Daarna ging het gelijk op tot de stand van 4-3 in het voordeel van Dekker, die vervolgens in de 8e leg een mooi 116 finish noteerde via triple 20 triple 16 en dubbel 4 nam hij een ruime voorsprong van 5-3. Henderson maakte nog wel 4-5 ervan maar het was niet genoeg om Dekker van de winst af te houden.

In de 2e ronde isDave Chisnall de volgende tegenstander van Jan Dekker, die dan echt uit een ander vaatje  moet tappen. Het was geen grootse partij van Dekker  tegen Henderson, maar het was net genoeg.

error: © Prodarts Europe - the Netherlands