PDC

Jamie Caven wint derde PDC Players Championship toernooi

jamiecaven_01Vandaag, zaterdag 25 mei, heeft in het Engelse Wigan, Jamie Caven de derde editie uit de reeks PDC Players Championship toernooien gewonnen. Dit ging ten koste van Australiër Paul Nicholson die met de tweede plaats genoegen nemen moest. Beide finalisten hadden de gehele dag al indruk weten te maken en om in de finale te komen klopte Jamie Caven in de halve finale de Schot, Robert Thornton met 6-3. Paul Nicholson klopte met dezelfde cijfers Justin Pipe  die de ronde ervoor nog Gary Anderson uit het toernooi speelde. Players Championship toernooien beginnen en eindigen met een match over best of 11 legs waarvoor aan het begin van de partij op de bull wordt gegooid om uit te maken wie er gaat beginnen.

Jamie Caven won dat “bullen” en met de darts en een 114 finish pakte hij de eerste leg. Ook de twee erop volgende legs pakte Caven voor 3-0 voordat Nicholson een leg voor de neus van Jamie weg kaapte met een 66 finish. Caven stond klaar voor dubbel 10 maar kreeg die kans niet meer. In de vijfde zet Caven dit even recht door met een 13 darter de voorsprong weer op 3 legs te zetten ( 4-1) maar ziet dan Nicholson dichterbij komen als hij twee legs op rij wint. De laatste in die reeks maakte Nicholson omdat Jamie zijn kansen op 5-2 liet liggen.

Stand 4-3 voor Caven die op zijn beurt in leg 8 Nicholson afstraft die 3 darts voor 4-4 niet weet te verzilveren. Twee legs voor en bijna was de partij in leg 9 beslist want in die leg had Caven 1 match dart en zet de deur weer open voor Nicholson. Maar het was stuivertje wisselen want in de volgende leg laat de dubbel het voor Nicholson afweten en kan Jamie Caven het zesde punt scoren voor de partij.

Hieronder de uitslagen vanaf de kwartfinale:

 Laatste 8        
Pos  Player   Player score  
1 Michael Mansell Paul Nicholson 4 6
2 Justin Pipe Gary Anderson 6 2
3 Robert Thornton Dennis Priestley 6 2
4 Kevin Painter Jamie Caven 1 6
 Halve finale        
Pos  Player   Player score  
1 Paul Nicholson Justin Pipe 6 3
2 Robert Thornton Jamie Caven 3 6
 Finale        
Pos  Player   Player score  
1 Paul Nicholson Jamie Caven 4 6
error: © Prodarts Europe - the Netherlands