PDC

James Wade klopt Taylor in Dublin

wade_wgp_01Geen prolongatie van de World Grand Prix titel voor Phil Taylor want gisteren werd de regerend World Grand Prix kampioen met 3-1 geklopt door the Machine James Wade. De eerste twee sets, die beiden door Wade werden gewonnen werden over de volle lengte gespeeld. Zo dicht lag het bij elkaar alleen wist Wade iedere keer op het juiste moment toe te slaan. En in de derde set leek het erop dat het drama al over Taylor werd voltrokken maar Taylor wist de zaak om te draaien en bleef met en 3-2 overwinning in de race. De vierde set liep het voor Taylor weer niet op rolletjes en werd in die set met 3-0 geklopt en uitgeschakeld.

Michael van Gerwen kwam tegen Mervyn King met de hakken over de sloot. In de allerlaatste leg wist hij King te breken en de partij alsnog naar zich toe te trekken. Michael kan zich nu opmaken voor een partij tegen Stephen Bunting die met 3-1 Richie Burnett wist te kloppen.

De vierde halve finalist is Gary Anderson die met moeite Kevin Painter van het lijf wist te houden. Anderson stond 2-0 voor maar een knappe inhaalrace van Painter was goed voor een gelijke stand na 4 sets. Op tijd wist Anderson zich te herstellen en wist de vijfde en laatste set met 3-1 binnen te halen. Hij is de tegenstander van James Wade in de halve finale die vandaag gespeeld worden.

Hieronder de uitslagen kwartfinale en de indeling halve finale.

Laatste 8

1 Michael van Gerwen (1) – Mervyn King  3 –  2
2 Richie Burnett – Stephen Bunting  1 –  3
3 Phil Taylor (2) – James Wade (7)  1  – 3
4 Gary Anderson (6) – Kevin Painter  3 –  2

Halve finale

1 Michael van Gerwen (1) – Stephen Bunting
2 James Wade (7) – Gary Anderson (6)

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands