WDF/BDO

Wereldkampioen Williams en Europees kampioen Veenstra komen naar HAL Open Darts en HAL Masters

Ingezonden persbericht:

VENRAY – Regerend Europees kampioen Richard Veenstra doet mee aan HAL Open Darts en HAL Masters in Evenementenhal Venray. Veenstra kroonde zich eind 2016 tot Europees kampioen door te winnen van regerend wereldkampioen Jim Williams uit Wales. Ook Williams heeft zich aangemeld voor beide toernooien op 18 en 19 maart 2017 in Evenementenhal Venray.

Naast de inschrijvingen van Veenstra en Williams, maakt de organisatie ook bekend dat Geert De Vos zijn titel gaat verdedigen tijdens HAL Masters. De Belgische darter heeft zich ook ingeschreven voor HAL Open Darts. Net als De Vos heeft ook oud-winnares Aileen de Graaf zich inmiddels ingeschreven voor beide toernooien.

Het evenement kan ook dit jaar weer rekenen op de steun van vele sponsoren: Finder Relais Nederland, Hotel Zuiderduin, Hotel Restaurant Asteria Venray, Verhuurbedrijf Lumar, ODAP PVC vloeren, Van Heijster Relatiegeschenken en Vrumona.

Vierde editie

HAL Open Darts en HAL Masters vieren in 2017 hun vierde editie. Voor deelname hoeft men geen lid te zijn van de NDB of een andere dartsorganisatie of vereniging. Iedereen die is gerechtigd om Winmau World Masters, Lakeside en Finder Darts Masters te gooien, mag deelnemen aan dit dartsevenement. Dit betekent dat iedereen die geen lid is van PDC of PDPA zich mag inschrijven. Meedoen kan alleen op basis van voorinschrijving: www.halopendarts.nl. Inschrijven kan tot vrijdag 10 maart (22.00 uur).

Categorieën: heren, dames, jongens en meisjes singles

Op beide dagen wordt er gespeeld in de categorieën: heren, dames, jongens en meisjes singles (deelname vanaf 8 jaar). Het inschrijfgeld voor heren en dames is 20 euro per dag en voor de jeugd 10 euro per dag. De deuren gaan tijdens komende editie al om 9.00 uur open, zodat iedereen genoeg tijd heeft om zijn/haar spelerskaart af te halen en in te gooien.

Bekendmaking toernooitijden

Het toernooi begint op zaterdag en zondag om 10.00 uur. De finales staan tussen 16.00 en 19.00 uur gepland. HAL Open Darts vindt plaats op zaterdag 18 maart, HAL Masters is op zondag 19 maart 2017. In totaal wordt er ruim 13.000 euro aan prijzengeld verdeeld.

Startbewijzen verdienen

Beide toernooien tellen mee voor de BDO ranking, de Finder Darts Masters ranking en WDF jeugdranking. Daarnaast verdienen de HAL Masters kampioenen (heren, dames en jongens) een startbewijs voor de Finder Darts Masters 2017, Winmau World Masters 2017 en Lakeside Playoffs. De HAL Open Darts kampioenen (heren en dames) verdienen een startbewijs voor Winmau Wolrd Masters 2017 en Lakeside Playoffs.

HAL Open Darts en HAL Masters vinden plaats in Evenementenhal Venray, De Voorde 30, 5807 EZ Venray. Meer informatie over de locatie: www.evenementenhal.nl/venray.

error: © Prodarts Europe - the Netherlands