PDC

Getipte titelkandidaat bij laatste 8 UK Open

lewis_uk_01Acht spelers gingen gisterenavond laat in de beker voor de loting van de kwartfinale. Deze acht waaronder de door de ‘bookies’ getipte kandidaat voor de titel, Michael van Gerwen zijn die avond als de winnaars van hun partij uit de bus gekomen. Helaas geen Raymond van Barneveld meer en ook niet ‘reuzen doder’ Aden Kirk, zij wonnen niet. Raymond kreeg in de partij tegen Adrian Lewis geen poot aan de grond en werd met ruime cijfers (9-2) geklopt. Na een 3-0 achterstand wist Barney 3-1 te maken en zou later in de partij er nog 1 bij scoren maar had verder geen antwoord op het sterke gooien van Lewis. Kirk was in zijn partij tegen Brenda Dolan aardig op weg naar een mogelijke volgende ronde maar moest in de slotfase toegeven aan Dolan.

Terry Jenkins was “the lucky one” in de laatste leg van zijn partij tegen James Wade. Hij vond als eerste de dubbel na enkele gemiste kansen en plaatste zich daarmee bij de laatste 8. Mark Webster die zeer sterk aan de match tegen Michael van Gerwen begon zag echter na de break zijn mogelijke kwartfinale plaats in rook opgaan. Michael kwam los en gunde na de pauze nog 1 leg aan Webster om uiteindelijke met 9-4 te winnen.

Verrassend is de kwartfinale plaats van Oostenrijker Mensur Suljovic. Mensur klopte Welshman Jamie Lewis met 9-5 en mag zich nu opmaken voor een treffen tegen Adrian Lewis. De laatste Nederlander die nog bij de laatste 16 meespeelde, Christian Kist heeft het niet gered tegen darts veteraan Mervyn King die met 9-6 de partij naar zich toe trok. Hieronder de uitslagen van de zaterdagavond gespeelde wedstrijden plus de indeling voor de kwartfinale. Na de kwartfinale de laatste loting voor de halve  finale.

Laatste 16

BORD 1   UK Open Somerset    
Pos  Player   Player    score
1 Brendan Dolan Aden Kirk 9 7
2 Terry Jenkins James Wade 9 8
3 Michael van Gerwen Mark Webster 9 4
4 Adrian Lewis Raymond van Barneveld 9 2
BORD 2        
Pos  Player   Player    score
1 Mensur Suljovic Jamie Lewis 5 9
2 Gary Anderson Ian White 7 9
3 Mervyn King Christian Kist 9 6
4 Kevin Painter Dean Winstanley 9 5

 

Indeling kwartfinale na loting:

 Laatste 8
Pos  Player Player    score
1 Kevin Painter Mervyn King
2 Terry Jenkins Brendan Dolan
3 Adrian Lewis Mensur Suljovic
4 Michael van Gerwen Ian White

 

Foto (C) PDC – Lawrence Lustig

error: © Prodarts Europe - the Netherlands