WDF/BDO

Gary Robson en Deta Hedman winnen Granite City Open 2013

garyrobson_01In Aberdeen Schotland werd dit weekend het Granite City Open 2013 gehouden. Drie dagen darts met op de derde dag de finales van de diverse toernooien. Geen Nederlanders op het finale podium de beste Nederlanders werden Sharon Prins in het damesingles toernooi, Sharon verloor in de kwartfinale van de latere winnares, Deta Hedman en Remco van Eijden. Remco werd bij de laatste 16 geklopt door de BDO nummer 1 van de wereld, Stephen Bunting. Gary Robson werd de uiteindelijke winnaar van het heren singles toernooi door met 3-1 in sets landgenoot Andy Boulton te kloppen.  De derde set van de partij won Andy met 3-1, de eerste won Gary met 3-0, de tweede met 3-2 en de vierde set wederom met 3-0. Gemiddelden Gary, 29,56 en Andy 30,45.

Lorraine klopte in de finale landgenote Lorraine Farlam met 5-3. Vanaf de eerste leg heeft ze voor gestaan, ze kwam door een break in de eerste leg met 1-0 voor en hield haar eigen leg voor 2-0. Leg drie werd door Lorraine gewonnen en ook leg zes en zeven. In de achtste leg scoorde het winnende punt door 58 uit te gooien. Gemiddelden Deta 24,96 – Lorraine 23.97.

Er waren ook 3 jeugdtoernooien zonder Nederlandse deelname. Bij de jongens jonger dan 18 won Sean Russell en de meisjes titel onder 18 jaar werd gewonnen door Josie Paterson. Voor de jeugd jonger dan 21 was er een gemengd toernooi dat werd gewonnen door Sam Head die Fallon Sherrock in de finale met 3-2 klopte.

Winnend herenkoppel: Ross Montgomery en Robbie Green

Winnend dameskoppel: Deta Hedman en Fallon Sherrock

Winnend mixed koppel: Steve Douglas en Lorraine Farlam

 

 

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands