OVERIG NIEUWS

Fred Burger schrijft Oranjebar Super ranking titel bij op palmares

finaledagoranje14Zestien finalisten stonden afgelopen dinsdag te trappelen om aan de finaledag van de 9e serie Oranjebar Super Ranking te beginnen. Voor het eerst een finale zonder echte favorieten waardoor het interessant was werd omdat vandaag het toernooi alle kanten op kon gaan en voorspellen wie voor de hoofdprijs in de race bleven een moeilijke keuze was. Het belang van de ranglijst werd bij sommige spelers al snel duidelijk omdat op basis daarvan de plaatsing van spelers werd bepaald. Geen kwestie van geluk dus maar simpelweg tijdens de kwalificatietoernooien blijven presteren kan het karwei op de finaledag makkelijker maken.

Als kwartfinalisten kwamen Ardy Sleegers, Erwin Jansen, Gerard de Jong, Oswin Streden, Davy van der Zande, Fred Burger, Peter van den Broek en Nico Thissen te voorschijn van wie Oswin, Fred, Erwin en Nico zich wisten te plaatsen voor de halve finales. In de halve finale tussen Erwin Jansen en Fred Burger moest een beslissende negende leg de uitslag brengen en die werd 4-5 in het voordeel van Fred. In de tweede halve finale kende Nico Thissen aanzienlijk minder moeite met Oswin Streden die met 5-2 ten onder ging met een finale tussen Fred en Nico als resultaat.

Met 21 maximale scores en een aantal hoge finishes waarvan Peter van den Broek met 144 de hoogst uitgooide, werd het aanwezige publiek naar behoren vermaakt maar de finale zou het hoogtepunt van de avond worden. Beide finalisten wilde elkaar niets toegeven en leg na leg werden over de hoofden van Fred en Nico verdeeld tot er 4-4 op het scorebord stond. In een uiterste krachtinspanning wist Fred Burger deze allesbeslissende leg te winnen en zwaar bevochten 5-4 zege op Nico te boeken waardoor hij met een mooi geldbedrag en de titel op zak zijn feestje kon vieren.

Uitslag van de finaledag:

1. Fred Burger

2. Nico Thissen

3. Erwin Jansen en Oswin Streden.

De eerste kwalificatieavond van de Oranjebar Super Ranking 10 wordt gespeeld op dinsdag 21 januari 2014. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00.

error: © Prodarts Europe - the Netherlands