FINDER MASTERS

Finder Darts Masters titels voor Glen Durrant en Anastasia Dobromyslova

Drie mooie dagen met top darts, gespeeld voor een dol enthousiast publiek, zijn achter de rug met vandaag de climax van het toernooi de finales van de drie toernooien die onder de vlag van de Finder Darts Masters vallen. Na de kwartfinales  en halve finales heren bleken titelverdediger Glen Durrant en winnaar van het toernooi in 2014, Jamie Hughes de besten te zijn van dit toernooi. Op weg naar de finale klopte Glen Durrant in de kwartfinale Martin Adams en in de halve finale Scott Mitchell. Jamie Hughes was in de kwartfinale te sterk voor Martin Phillips en in de halve finale redde ook Geert De Vos het niet tegen Hughes.

Tussen de kwartfinales en halve finale heren werd de finale van het jeugdtoernooi gespeeld tussen Justin van Tergouw en Owen Maiden uit Engeland. Deze twee stonden vorige week in Engeland tijdens de Winmau World Masters ook al tegenover elkaar en toen bleek Justin van Tergouw de betere van de twee.

En ook in deze finale was Justin niet te stoppen. In een best of 3 sets best of 5 legs won Justin 5 legs op rij voordat Owen zijn enige leg van deze match kon pakken. In leg 7 viel het doek en prolongeerde Justin zijn titel.

Na de halve finale heren eerst de finale dames tussen de als eerste geplaatste Aileen de Graaf die in 2013 deze titel won en de Russische Anastasia Dobromyslova die de titel in 2012 en 2014 wist te winnen. Het werd een spannende partij die werd gespeeld over best of 3 sets. In de eerste set dicteerde Anastasia de partij en won deze set met 3-0. Aileen kwam sterk terug in set 2. Ze brak Anastasia al in de eerste leg en won haar eigen leg voor een 0-2 voorsprong. Met een 120 finish kwam de Russische nog terug naar 1-2  maar leg 4 was voor Aileen en moest er een derde beslissende set worden gespeeld.

Een set waarin Dobromyslova gelijk na een break in de eerste leg al 2-0 voorkwam en nog 1 leg nodig had voor haar derde titel. Die leg liet nog even op zich wachten want Aileen kwam weer langszij en begonnen de dames aan een vijfde een beslissende leg begonnen. De spanning was om te snijden maar Anastasia wist uiteindelijk de dubbel als eerste te vinden en sleepte daarmee haar derde overwinning binnen.

Ook de heren finale kreeg een spannend verloop. De twee Engelsen, Jamie Hughes en de als vierde geplaatste titel verdediger gaven elkaar in de beginfase geen duimbreed toe. Durrant wist steeds op voorsprong te komen, maar bij de eerste pauze na vier sets was de stand toch nog in evenwicht (2-2).

Na de break pakt Durrant met 3-0 de vijfde set maar in de lijn van de wedstrijd komt Hughes terug naar 3-3. In set 7 maakt Durrant het verschil met betere scores en wint met 3-1 deze set om in set 8 het karwei met 3-1 af te maken en zijn tweede titel op rij op te eisen.

Uitslagen van de finale dag

Heren toernooi:

Group  Player   Player  score
SCOTT MITCHELL (1) – ENG DEAN REYNOLDS (8) – WAL 3 2
MARTIN ADAMS (5) – ENG GLEN DURRANT (4) – ENG 0 3
WESLEY HARMS (3 )- NETH GEERT DE VOS (6 )- BEL 2 3
JAMIE HUGHES – ENG MARTIN PHILLIPS – WAL 3 0

Halve finale:

Group  Player   Player  score
SCOTT MITCHELL (1) – ENG GLEN DURRANT (4) – ENG 0 3
GEERT DE VOS (6 )- BEL JAMIE HUGHES – ENG 1 3

Finale heren: 

Group  Player   Player  score
GLEN DURRANT (4) – ENG JAMIE HUGHES 5 3
error: © Prodarts Europe - the Netherlands