WDF/BDO

Finale dag Zuiderduin Masters – Na 3 keer raak voor Aileen de Graaf

BVDPAS_ZM_01De poule wedstrijden zijn gespeeld en de spelers die de kwartfinale en dames en jeugd finale hebben bereikt zijn bekend.In de finale van het jeugdtoernooi twee Nederlandse spelers, Berry van Peer en Colin Roelofs die na de vier kwartfinale wedstrijden van de heren gaan spelen om de titel van het jeugdtoernooi.
Titelverdedigster Anastasia Dobromyslova plaatste zich ook deze keer voor de damesfinale ten koste van Deta Hedman. Tegenstander in de damesfinale is Aileen de Graaf die voor de derde keer op rij de finale bij de dames wist te bereiken.

Bij de heren heeft titelverdediger Stephen Bunting nog steeds kans om de titel te prolongeren. In een hoogstaande match tegen Martin Adams bleef de Engelsman overeind en gaat in de kwartfinale spelen tegen Benito van de Pas.Benito klopte verrassend Martin Atkins en bereikte zo de kwartfinale met twee gewonnen wedstrijden.

In de tweede kwartfinale Michel van der Horst en Wesley Harms. Michel had drie legs nodig om de kwartfinale te halen maar kende een moeizame start tegen Richie George. Toch boog hij een uiteindelijk een 4-1 achterstand om in een 5-4 overwinning. Wesley klopte in de laatste en beslissende leg Jan Dekker die ook kans op een kwartfinale plaats had.

De derde kwartfinale is een match tussen Ross Montgomery en Gary Robson. Ross werd met twee gewonnen wedstrijden groepswinnaar evenas Robson die overeind wist te blijven tegen Alan Norris in de sleutelwedstrijd van groep F.

In de vierde en laatste kwartfinale twee Engelsen, Tony O’Shea en James Wilson. Beide spelers waren overtuigend de beste van hun poule en wonnen alle twee de partijen.

Het schema van de kwartfinales en dames en jeugdfinale:

1 Stephen Bunting (1) (ENG) Benito v. d. Pas (8) (NED) 3 0
2 Michel van der Horst (NED) Wesley Harms (4) (NED) 0 3
3 Ross Montgomery (SCO) Gary Robson (ENG) 3 2
4 Tony O’Shea (7) (ENG) James Wilson (ENG) 1 3
Finale Jeugd
Colin Roelofs  (NED) Berry van Peer (NED) 2 0
Halve finale heren
Stephen Bunting (1) (ENG) Wesley Harms (4) (NED) 3 2
Ross Montgomery (SCO) James Wilson (ENG)  0  3
Finale Dames
Aileen de Graaf (1) (NED) Ana Dobromyslova (RUS)  2  0

 

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands