PDC

Fenomenale van Gerwen wint World Grand Prix Finale

Michael van Gerwen is heden avond op fenomenale wijze de winnaar geworden van de World Grand Prix 2016.

In een fantastische finale overklaste Michael de nummer 2 van de wereld en tevens wereld kampioen Gary Anderson. Na 3 sets was het gemiddelde van de jonge Nederlander 109,15 wat ongekend hoog is bij dit systeem van spelen met een dubbel in beginnen en eindigen met een dubbel. Anderson wist zijn dubbels om op het bord te komen meermaals niet te raken  en dat moet je tegen een ontketende van Gerwen niet doen. Michael strafte werkelijk alles af dat wat de shot liet liggen.

Michael kwam daardoor geen enkele minuut in de problemen en won de wedstrijd met 5-2 in sets. met een gemiddelde van 100,29 en een checkout percentage van 42,86% op de dubbels was de nummer 1 van de wereld oppermachtig.

Michael van Gerwen pakte door de winst vanavond zijn 8e major titel van dit seizoen van in totaal 9 stuks. Die 9e major die word later dit jaar gespeeld en wel in December in Ally Pally, want dan staat de grootste titel te wachten namelijk het wereld kampioenschap.

Maar voor het zover is krijgen de heren eerst nog 2 andere prachtige toernooien en wel in het weekend van 28-30 Oktober 2016 staat het European Championship in Hasselt (België) op het programma. En van 12 tm 20 November 2016 het SINGHA Beer Grand Slam toernooi.

error: © Prodarts Europe - the Netherlands