PDC

Er had zoveel meer ingezeten

wk_2014_barney_bunting_01Jammer maar helaas 1 van de 2 Nederlanders moest gisteren afhaken voor een plaats in de halve finale van het PDC William Hill World Darts Championship. Niet omdat de beste speler in die partij had gewonnen zoals Vincent van der Voort na afloop in een interview verklaarde. Nee omdat de meest onfortuinlijke speler de wedstrijd heeft verloren door een factor die hij niet in de hand had, pijn, heel veel pijn. Vincent van der Voort sukkelt al geruime tijd met klachten in de rug en gisteren in de kwartfinale tegen Phil Taylor had die nare pijn in zijn rug  weer eens flink de kop opgestoken. Zelfs Taylor verklaarde na afloop van de partij enorm veel respect te hebben voor Vincent die onder deze omstandigheden zulke prestaties wist neer te zetten.

Want vlak niet weg dat Vincent van een 2-0 achterstand terug kwam en op sublieme wijze een 3-2 voorsprong wist te nemen met enkele prachtige finishes. Taylor stond aan de rand van de afgrond maar ’the power’ bij Vincent was er niet om dat laatste duwtje te geven. Drie sets op rij lieten de darts hem in de steek, de precisie ebde weg en won Taylor 3 zwaar bevochten sets voor een uiteindelijke 5-3 overwinning.

Wel door naar de halve finale is Raymond van Barneveld die in een tenen krommende partij tegen Stephen Bunting in de beslissende negende set de genade klap aan ’the Bullet’ uitdeelde. Beide spelers gaven elkaar geen duimbreed toe en gaven elkaar set na set een koekje van eigen deeg. De eerste won Raymond met 3-0 om vervolgens set twee met dezelfde cijfers om de oren te krijgen.

Na vier sets en nog steeds een gelijke stand kwam Raymond na de pauze het podium weer op maar nu met zijn bril. Toch pakte Bunting de vijfde set maar daarna won Raymond voor het eerst in deze titanenstrijd twee sets op rij. De halve finale lonkte naar hem en na vier legs in set 8 was de stand gelijk. Maar het was de set die Bunting begonnen was en met de darts ging de vijfde leg van die set naar Bunting waarmee de stand weer gelijk getrokken werd, 4-4.

De negende en beslissende set werd een déjà vu. Evenals in de beslissende set tegen Adrian Lewis had Raymond vleugels in deze set en liet niets meer heel van een verbouwereerde Bunting die deze set met een 3-0 nederlaag om de oren kreeg. Een welverdiende overwinning voor Barney die vandaag in de halve finale dit huzarenstukje mag herhalen op Taylor.

De andere halve finale is eveneens een kraker, Michael van Gerwen tegen Gary Anderson een partij die wel eens het dartsgemiddelde record kan laten sneuvelen.