PDC

Engels dart team met hakken over de sloot kampioen

De tweede titel van het PDC Cash Converters World Cup of Darts toernooi voor landen teams is gewonnen door Engeland. In een werkelijk krankzinnig einde van de alles beslissende sudden death leg gooide Adrian Lewis de partij uit voor de titel. Dit alles tot grote ontzetting van de twee Australiërs, Simon Whitlock en Paul Nicholson. Laatst genoemde had er erg kwaad mee en zocht de podiumwand op om zijn emoties de vrije loop te geven. De partij begon voortvarend voor de Engelsen, Phil Taylor won beide single matches. Eerst tegen Paul Nicholson (7-4) en later tegen Simon Whitlock (7-6).

Adrian Lewis won weliswaar de eerste match tegen the Wizard (7-5) en kon de partij afmaken tegen Nicholson. Indien Adrian won was het over en uit voor Australië en was de koppelmatch niet meer nodig. Maar Nicholson won met 7-4 en was de koppelmatch wel nodig.

En mochten de Australiërs winnen dan was er die ene Suden Death leg om een winnaar te krijgen. En die laatste leg die kwam er omdat Simon en Paul de koppelpartij met  4-7 wisten te winnen. Na wat heen en weer bullen mocht Engeland beginnen omdat Taylor de rode bull gooide.

Na een paar beurten stonden beiden op 56 met de Australiërs als eerste voor de partij. Nicholson treft zijn doel niet en moet dan met Whitlock angstig toezien hoe de ‘maestro himself’ aanlegt voor 56. Ook die treft het doel niet en als Simon dan ook nog eens matchdarts om zeep helpt bergt Adrian zijn darts op na zijn falen de partij uit te gooien.

Hij mocht ze echter toch weer uit de borstzak halen omdat er door niemand doel werd getroffen. Met de tweede dart zorgde ‘Jackpot’ dan voor opnieuw “bingo’ voor Engeland op dubbel 5 en was de titel na een werkelijke bizarre barrage toch nog voor de Engelsen.

Engeland (1)   AustralIë (2) Result
Phil Taylor Paul Nicholson 7 – 4
Adrian Lewis Simon Whitlock 7 – 5
Phil Taylor   Simon Whitlock 7 – 6
Adrian Lewis   Paul Nicholson 4 – 7
Phil / Adrian Simon / Paul 4 – 7 
    Eindstand                       : 3 – 3 (*)

 

(*) Engeland wint de sudden death leg voor de titel

Foto’s bij dit bericht (C) Lawrence Lustig – PDC

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands