WDF/BDO

Engeland maakt dubbelslag bij Six Nations Cup 2014

England_teamDe titels van Six Nations Cup 2014 zijn zowel bij het dames als het herentoernooi gewonnen door Engeland. De Engelse dames onttroonden Wales en de Engelse heren Nederland. De Nederlandse dames die de halve finale bereikten kregen in deze ronde een flink pak slaag. Trina Gulliver, Lisa Ashton en Deta Hedman klopten Tamara Schuur, Anca Zijlstra en Karin Krappen met 5-0. Een uitslag die ook door Wales werd gemaakt tegen de dames van de Ierland. In de finale werden de regerend Six Nations Cup dames kampioenen, Wales geklopt door de Engelse dames. Na 1-1 liepen de Engelse dames uit naar 4-1. Julie Gore zorgde even voor hoop door naar 4-2 terug te komen maar zag in de leg er na, wachtend met dubbel 16 op de teller,  een 36 finish van Deta Hedman er in gaan.

De Nederlandse heren, op de eerste dag op indrukwekkende wijze de eerste plaats van de groep gehaald hadden in de halve finale de handen vol aan de Schotten. Danny Noppert opende de score voor Nederland maar daarna scoorden de Schotten 3 legs op rij. Lang ging het om en om pas in de laatste vier legs konden de Nederlanders het verschil maken. Jan Dekker, Jeffrey de Graaf, Danny Noppert en Jan Dekker wonnen 4 legs op rij voor een 13 – 10 overwinning.

De Engelse heren klopten de Noord Ieren met 13- 5 in de halve finale en namen na een 2-0 achterstand op Nederland in de finale het heft in handen. Nederland kwam kort erna nog wel terug naar 4-4 maar een echte vuist maken zat er niet meer in waardoor de finale met 13-8 werd verloren.

Uitslagen finale wedstrijden ( met dank aan Len Mutch Scottish Darts)

SIX NATIONS CUP   TROOSTFINALE DAMES    
Pos TEAM   TEAM    score
1 Noord Ierland Schotland 1 5
SIX NATIONS CUP   TROOSTFINALE HEREN    
Pos TEAM   TEAM score
1 Wales Ierland 11 13
SIX NATIONS -CUP   HALVE FINALES DAMES    
Pos TEAM   TEAM score
1 Nederland Engeland 0 5
2 Wales Ierland 5 0
SIX NATIONS CUP   HALVE FINALES HEREN    
Pos TEAM   TEAM score
1 Engeland Noord Ierland 13 5
2 Nederland Schotland 13 10
SIX NATIONS CUP   FINALE DAMES    
Pos TEAM   TEAM    score
1 Engeland Wales 5 2
SIX NATIONS CUP   FINALE HEREN    
Pos TEAM   TEAM    score
1 Engeland Nederland 13 8

 

 

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands