Engeland heerst op bijna alle fronten
Oude tijden herleven voor de Engelse dartssport. Tijdens de World Cup in Ierland lieten de Engelsen zien dat na enkele jaren de regie van de sport weer volledig in handen te hebben. Slechts op 1 onderdeel wist Engeland niet de titel te grijpen, maar in alle andere toernooien gingen alle titels mee naar Engeland.
De oude glorie herleeft. Jarenlang maakten Engelsen de dienst uit in de sport tot dat enkele vreemden ( John Part, Raymond van Barneveld ) deze trend doorbraken. In Castlebar echter lieten de Engelsen duidelijk zien alles weer onder controle te hebben. Alleen Jimmy Hendriks wist een stok tussen de spaken van de Engelsen te steken en won de World Cup titel bij de jongens.
Alle andere titels gingen naar Engeland. Fellon Sherrock won de titel bij de meisjes, en samen met Jake Jones won het Engelse jeudteam de mixed koppelfinale en met alle resultaten samen ook de overall titel van jet jeugdtoernooi.
Francisca Hoenselaar en Karin Krappen hebben ook de kans gehad roet in het eten te gooien bij de Engelsen. Ze speelden in de finale tegen Trian Gulliver en Deta Hedman. Helaas zagen de Nederlandse dames een 4-1 voorsprong omgebogen worden naar een 6-5 nederlaag waardoor ze kans op een tweede zilveren medaille verloren zagen gaan.
Trina Gulliver kwam in de dames single finale ook met de hakken over de sloot. In een spannende finale tegen Julie Gore uit Wales won ze uiteindelijk in de 13de en beslissende leg. Met deze overwinning en die van de koppels was de overall titel natuurlijk vanzelfsprekend.
De Engelse heren, Martin Adams, Tony O’Shea, Scott Waites en Martin Atkins wonnen de titel van het team event na een werkelijk boeiende finale tegen Finland. Pas in de ‘captains game’ , Komula tegen Waites kon Scott Waites de titel voor de Engelsen binnen halen. Even ervoor had Waites ook al de titel van het singel toernooi gewonnen ten koste van Martin Adams.
Martin Adams op zijn beurt won samen met Tony O’Shea de titel van het herenkoppel toernooi. De Zweden Engström en Larsson gingen aardig met ze mee maar verloren uiteindelijk met 6-4. 3 titels in het herentoernooi was goed voor een puntentotaal dat niemand meer kon inhalen en daarmee ging ook de overall titel mee naar Engeland.
Het Belgische nationale heren team eindigde 5de in het overall klassement, Nederland als 10de. De Nederlandse dames kregen na zilver voor de koppels ook nog eens een bronzen medaille voor het overall klassement. Ook de Nederlandse jeugd werd derde in het overall klassement en derde in de mixed koppels waarmee het totaal aantal medailles voor Nederland op vijf kwam.