OVERIG NIEUWS

Eindelijk een dagzege voor Nico Thissen

thissen_oranjeGisteren , op de vijfde speeldag van de Oranjebar Super Ranking VIII bleef de teller op 12 steken wat betreft het aantal deelnemers. Dat ging gelukkig niet ten koste van de kwaliteit want de helft van de aanwezigen bestond uit gerenommeerde dartfanaten. Na de groepsfase konden Harm Kuipers, Ted Ebbers, Hermie van Orsouw, Davey van den Broek, Davy van der Zande, Lorenzo van Besselaar, Peter van den Broek en Nico Thissen begroet worden om de kwartfinales te spelen. Hierin werd het verschil tussen de ervaren spelers en de liefhebbers duidelijk en waren het Hermie, Nico, Harm en Davy die zich redelijk eenvoudig plaatsten voor de halve finales. De verliezende kwartfinalisten konden zich, uitgezonderd Ted Ebbers (goed voor een 103 finish), hier wel in vinden en namen genoegen met het door hen bereikte resultaat.

De halve finales bestonden uit Davy van der Zande tegen Harm Kuipers en Nico Thissen tegen Hermie van Orsouw. Davy kende weinig problemen met Harm die met 4-0 werd verslagen waarna Nico met 4-1 over Hermie heen denderde om zich voor de zoveelste keer voor de finale te plaatsen.  Nico die de laatste weken in goeden doen is zag de bui alweer hangen nadat hij tegen een 2-0 achterstand aankeek en Davy op de zege af zag stomen. Deze keer kende de finale echter een andere afloop. Via een uiterste inspanning lukte het Nico om terug te komen tot 4-4 waarna hij met een geweldige 109 finish de zeg voor de neus van Davy weg kaapte. Een mooie beloning voor Nico dus die ook nog eens voor de derde week op rij de meeste maximale scores noteerde. De te noteren 180 scores; Hermie 3x, Davy 6x en Nico 7x.

Uitslag van speeldag 5:

1. Nico Thissen

2. Davy van der Zande

3. Hermie van Orsouw en Harm Kuipers.

De volgende Oranjebar Super Ranking 8 wordt gespeeld op dinsdag 13 augustus 2013. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19.30 uur. Aanvang van het toernooi is 20.00

error: © Prodarts Europe - the Netherlands