OVERIG NIEUWS

EBG Open Darts Zeeland

zeelandZaterdag 17 augustus wordt er in Bowling Goes niet alleen gebowld. Deze dag wordt de bowlinglocatie omgetoverd tot een dartslocatie voor ruim 200 darters. Op deze dag vindt de 2e editie van het Open Darts Zeeland plaats. Organisator Stichting Darts Zeeland organiseert een internationaal dartstoernooi waar zowel binnenlandse als buitenlandse toppers uit de dartswereld aan deel zullen nemen. Verschillende sponsors maken dit evenement mogelijk. Op dit moment zijn al meer dan 80 heren en 20 vrouwen ingeschreven, waaronder verschillende nationale en internationale darthelden zoals Jean Paul van Acker, Jeffrey de Zwaan, Jan van der Rassel, Rick Hofstra, Jan Dekker, Garry Thompson (UK), James Wilson (UK) . Ook de winnaar van het vorige Open Darts Zeeland toernooi, Tony West (UK), zal weer van de partij zijn.

Zeeuws Kampioen Fabian de Lange gaat de Zeeuwse eer hoog houden. De podiumwedstrijden zullen worden gecalled door mastercaller Marco Meijer, die in 2012 zijn debuut maakte tijdens  het BDO World Championship op de Lakeside te Frimley Green. Bij de dames zal Karin Krappen en Patricia de Peuter (BE), de Belgische kampioene, een gooi doen om de damestitel op haar naam te schrijven.
Stichting Darts Zeeland wil met dit toernooi het darten in Zeeland weer op de kaart zetten. Open Darts Zeeland is een open toernooi waarvoor iedereen zich in kan schrijven maar is met name bedoeld voor de Zeeuwse darters. De charme van het toernooi is dat er in poule vorm wordt gestart en elke darter dus meerdere partijen  speelt. Daarnaast heeft iedereen de kans om een grote naam in zijn poule te loten. We hebben een prijzenpot van € 5000 en de hoofdprijs voor de heren is €2000,- en de hoofdprijs voor de dames is €500,-. Dit zijn gegarandeerde hoofdprijzen.

Het herentoernooi start om 11:00, de dames starten om 14:00. Inschrijven via info@dartszeeland.nl kan tot 11 augustus. Inschrijven via de website kost €10 en als er plaatsen over zijn kan dat ook nog op de dag zelf. Voor de heren sluit het inschrijven om 10:30. De dames kunnen zich inschrijven tot 13:30. Je betaalt dan €12,50. Wees er snel bij want er zijn nog maar enkele plekken beschikbaar. Op onze website www.dartszeeland.nl en onze facebook pagina www.facebook.com/stichting.dartszeeland staat meer informatie over het toernooi.

error: © Prodarts Europe - the Netherlands