PDC

Eindelijk de beste in Down Under

Na twee verloren finales  in Sidney dit keer eindelijk de kers op de taart voor Michael van Gerwen. Nu in zijn derde finale van het TABtouch Perth Darts Masters toernooi op rij klopte Michael wel zijn tegenstander, Dave Chisnall voor de titel. Een titel waarmee hij blij was ondanks dat hij niet zijn allerbeste spel heeft laten zien. Maar wat Chisnall in de finale ook probeerde het was net niet goed genoeg en moest hij in een best of 11 legs met 5 gewonnen legs  genoegen nemen.

Bijna was het een geheel Nederlandse finale maar daar wist Chisnall toch een stokje voor te steken. Chisnall speelde de halve finale tegen Raymond van Barneveld die goed tegenstand bood aan  Chisnall. Nadat Chisnall in leg 18 de bull mist voor de match komt Raymond nog terug naar 10-8 maar in leg 19 viel helaas voor hem het doek.

Michael van Gerwen klopte in de halve finale Peter Wright. Na 1-0 achter liep Michael uit naar 5-1 om uiteindelijk de partij met 11-5 te beslissen.

In de finale werd het 11-4 voor Michael die na een moeilijke start ( 5 darts voor de eerste dubbel )  van 4-1 uitliep naar 3-8 en uiteindelijk 4-11  voor zijn eerste Australische titel.

Foto © Emma Morley – DPA 2016

error: © Prodarts Europe - the Netherlands