WDF/BDO

Eerste namen Zuiderduin Masters 2011 bekend gemaakt

Nu afgelopen weekeinde in België het Open België is gespeeld is de eindstand van de Zuiderduin Masters een feit.  16 Toernooien waren opgenomen in de ranking  voor het toernooi dat van 9 tot en met 11 december 2011 zal worden gespeeld in hotel Zuiderduin te Egmond aan Zee.
De toernooien die uiteindelijk de stand hebben bepaald waren  Open Frankrijk (2010) – Luxemburg Open 2010 – Tsjechië Open 2010 – Open Vlaanderen 2010 – CenterParcs Masters 2010 – Zuiderduin Masters 2010 – Lakeside World Pro 2011 – German Gold Cup 2011 – Dutch Open 2011 – Scottish Open 2011 – MariFlex Open 2011 – German Open 2011 – Open Antwerpen 2011 – Welsh Open 2011 – England Open 2011 en als laatste het Open België 2011.
Aan de Zuiderduin Masters wordt deelgenomen door de 24 beste spelers van de wereld. Daarnaast wordt er ook een damestoernooi gehouden waaraan de beste 6 dames ui t het  internationale dartscircuit meedoen en een jeugdtoernooi met 6 absoluut jonge talenten.
Van de 24 heren plaatsen 16 heren en 2 dames zich rechtstreeks op basis van de eindklassering op de Zuiderduin Masters ranking. 1 Dame en 1 heer plaatsen zich middels het Champion Leauge of Darts toernooi en de winnende dame en heer van het MariFlex Darts International Open single toernooi ontvangen ook een startbewijs.
De Nederlandse Darts Bond mag ook 2 heren aanwijzen op basis van de Nederlandse ranking en de Nederlandse selectie. Voor de organisatie rest dan 4 wildcards voor de heren en twee voor de dames.
De jeugd kan zich plaatsen via de Champion League of Darts en het MariFlex Darts International Open voor jongens. De overige jeugdige deelnemers worden met een wildcard  geplaatst.
Voor het herentoernooi wist de winnaar van het MariFlex Open 2011 ( Jan Dekker ) zich rechtstreeks te plaatsen middels de ranking hierdoor zal deze vrij gekomen plaats met een extra wildcard worden ingevuld. Traditie getrouw start het toernooi met een poule fase. 8 Groepen met 3 spelers gaan van start en de eerste 8 spelers op de Zuiderduin Masters ranking plaatsen zich als groepshoofd.
De geplaatste spelers zijn:
1: Dean Winstanley (Engeland)
2: Gary Robson (Engeland)
3: Robbie Green (Engeland)
4: Willy van de Wiel (Nederland)
5: John Walton (Engeland)
6: Tony O’Shea (Engeland)
7: Tony West (Engeland)
8: Ross Montgomery (Schotland)
De overige 8 spelers die zich rechtstreeks plaatsen zijn:
9: Alan Norris (Engeland)
10: Jan Dekker (Nederland)
11: Scott Mitchell (Engeland)
12: Steve Douglas (Engeland)
13: Fabian Roosenbrand (Nederland_
14: Martin Adams (Engeland)
15: Joey ten Berge (Nederland)
16: Benito van de Pas (Nederland)
Voor het dames toernooi hebben 1: Deta Hedman (Engeland) en 2: Irina Armstrong (Rusland) zich rechtstreeks geplaatst via de ranking. Anastasia Dobromyslova ( Rusland) wist zich als winnares van het MariFlex Open te plaatsen. Hier blijven dus nog 3 plaatsen over waarvan er 1 voortkomt uit de Champion League of Darts die 1 oktober zal worden gespeeld.

Mike Zuydwijk is de eerste geplaatste jeugdspeler. Hij won namelijk de jongens editie van het MariFlex Open dit jaar. Ook zal een junior speler zich 1 oktober tijdens de CLod  zich kwalificeren en zal met sapnning worden uitgekeken welke jeugd speler een wildcard ontvangen.
In de ranking voor seizoen 2011 – 2012 is een wijziging gekomen ten opzichte van die van de voorgaande editie. Het Open Vlaanderen is namelijk van de kaart verdwenen en zal ( na overleg met de voorzitter van de Belgische Dart Bond) worden vervangen door het nieuwe Belgische internationale toernooi, Tops of Ghent. De andere 15 toernooien zoals boven vermeld blijven ongewijzigd
De kaartverkoop voor het toernooi is inmiddels al in volle gang. Hiervoor kunt u alle informatie vinden op www.zuiderduinmasters.nl ook voor het nalezen van dit persbericht of de historie van de Zuiderduin Masters is de site uw bron voor informatie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands