WDF/BDO

Een magistrale jeugdwereldkampioen en een “Prins” heerlijk gevoel

colin_01De zesde dag van het BDO Lakeside World Professional Darts Championship is gespeeld en wat een mooi resultaat voor Colin Roelofs uit Ochten. Coli werd namelijk tot allereerste editie van het Lakeside World Youth Championship zonder een leg af te staan aan tegenstander Harry Ward uit Engeland. In de eerste set gooide Colin een 156 finish voor 2-0 maar in de derde leg had hij 30 darts nodig voor het eerste set punt. Weer een ton plus finish voor 2-0 in de tweede set die ook met een 40 finish op 3-0 werd gezet. In de derde set wat meer tegenstand van Ward die een beter gemiddelde had in deze set maar geen leg wist te winnen. Een mooie titel erbij voor Colin plus een cheque van £ 5.000,= voor de winnaar. Ward kreeg voor zijn optreden £ 2.000,=.

Maar aan het eind van de middag een grote teleurstelling voor Aileen de Graaf. Zij verloor haar partij voor een plaats in de halve finale van Fallon Sherrock. Aileen verloor de eerste leg in de eerste set maar won er daarna 3 op rij met tussen de scores de eerste 180 van de wedstrijd. In set twee kwam ze opnieuw 1-0 achter maar na twee legs op rij te winnen kwam Aileen 1 leg verwijderd van de halve finale. Maar die leg kwam er niet en scoorde Fallon haar eerste set punt.

In de derde en beslissende set die Fallon begon gingen de legs met de darts, dus ook de laatste met Aileen wachtend op dubbel 4 uit te gooien vindt Sherrock de 12 finish en schakelt daarmee Aileen uit.

In de eerste dames partij tussen Anastasia Dobromyslova en Zoe Jones verloor de Russische 1 leg in de hele partij en plaatste zich zo met 2-0 voor de halve finale dames waarin ze uitkomt tegen Fallon Sherrock. Sharon Prins speelt in de halve finale tegen Lisa Ashton die met 2-0 Trina Gulliver een white wash gaf.

Maar Sharon moest diep om die halve finale te bereiken. Scorend liep het zeker in de eerste set niet lekker en ook het zeer trage spel van tegenstander Rachel Brooks was iet in haar voordeel. Brooks won de eerste set met 3-1 en eigenlijk zagen we de bui al hangen voor Sharon. In de tweede set ging het echter beter, of minder bij Brooks maar toch werd het spannend als de dames na 4 legs 2-2 gelijk staan. Sharon vindt echter dubbel 12 voor de set en hele opluchting wat ten goede komt van het spel in de derde set die ze met 3-1 wint.

Canadees Jeff Smith zorgde in de middagsessie voor een verrassing door Gary Robson te kloppen. Smith stond na vier sets 3-1 voor maar zag Robson weer langszij komen. In de zevende en laatste set wist Smith toch de kalmte te bewaren en won deze met 3-1 en is daarmee geplaatst voor de kwartfinale.

Jamie Hughes door de insiders getipt voor de titel zal dit niet waar kunnen maken want hij werd weggespeeld door Glen Durrant die met 32.68 het beste gemiddelde speelde van deze dag.  Na een 2-0 achterstand wist Hughes in set 3 de winst te pakken maar kreeg daarna twee sets met 3-1 en 3-0 om de oren. Eindstand 4-1 voor Durrant.

Een ontroerde Ross Montgomery aan het eind van zijn partij tegen Scott Waites. Emotie omdat de Schot na jaren eindelijk de kwartfinale wist te bereiken. Roos speelde subliem met name op de dubbels was hij sterk. Waites kreeg in de hele partij slechts twee legs mee want hij had teveel pijlen nodig voor de dubbel en dat koste hem kostbare punten. Eindstand van deze partij 4-0 met setstanden 3-0 ; 3-1 ; 3-1 en 3-1.:

Uitslagen van vandaag

Harry Ward – Colin Roelofs ( finale jeugd ) 3 – 0  ( setstanden 3-0 ; 3-0 ; 3-0)

Anastasia Dobromyslova – Zoe Jones ( damestoernooi )  2- 0